1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Støtteordning i Akershus gir kraftig økning i ladepunkter

En støtteordning fra Akershus fylkeskommune har tilrettelagt for 13.300 nye ladeplasser for elbiler i hele Akershus. I 2019 er det bevilget 24 millioner kroner gjennom ordningen.

Akershus fylkeskommune har etablert en støtteordning der sameier og borettslag kan søke tilskudd på inntil 25 prosent av kostnadene til å etablere infrastruktur for lading i parkeringsanlegg. I 2019 er det mer enn 250 boligselskaper som har mottatt støtte. I Follo er det til sammen gitt støtte til om lag 3800 ladepunkter, I Asker og Bærum om lag 4100 ladepunkter og på Romerike om lag 4900 ladepunkter.

Ca 90 prosent av elbil-eierne har tilgang på hjemmelading. Dette innebærer at de aller fleste bileiere som ikke har mulighet for hjemmelading ikke vil skifte til elbil. Manglende tilgang på hjemmelading gjelder i første for rekke for sameier og borettslag. I anlegg for fellesparkering har el-anleggene ofte manglende kapasitet til lading.

Viktig med tilgang på ladepunkter

- Tilgang på lading er en av utfordringene ved elektrifisering av bilparken. Opprustning av elanleggene er kostnadskrevende for de enkelte boligselskapene. Derfor har det vært viktig for Akershus fylkeskommune å få en bedre infrastruktur for lading i sameier og borettslag, sier Eirik Bøe, hovedutvalgsleder for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Det er i dag ca. 40.000 elbiler i Akershus. Fylkeskommunens støtteordning muliggjør dermed en økning av bilbestanden med ca 30 prosent. De nye ladeplassene kommer i sameier og borettslag over hele fylket. De tildelte midlene til støtteordningen er nå fordelt, og ordningen er derfor avsluttet for i år.

 

Kristin Svorte
Eivind Trygve Bøe (V)

Kontakt

Eirik Trygve Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø, tlf. 996 19 693. 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Mer enn 250 boligselskaper har mottatt støtte til ladepunkter. Formålet er å bidra til at flere får mulighet til hjemmelading av elbiler.

Støtteordning i Akershus gir kraftig økning i ladepunkter

07.12.2019

Les hele artikkelen

Kommunene i Akershus tilbyr, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, gratis energirådgivning til boligeiere i perioden fra 14.10.2019 og frem til 31.12.2019.

Gratis energirådgivning til boligeiere i Akershus i desember

02.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan skolen se ut (fasade sett fra veien).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet