1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Gratis energirådgivning til boligeiere i Akershus i desember

Helt frem til nyttår vil alle kommuner i Akershus tilby gratis energirådgivning til alle boligeiere. Det skal bidra til at boligeiere bruker energi mer effektivt.

Skjermdump.
Kommunene i Akershus tilbyr, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, gratis energirådgivning til boligeiere i perioden fra 14.10.2019 og frem til 31.12.2019.

Kommunene i Akershus tilbyr, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, gratis energirådgivning til boligeiere frem til 31.12.2019. Energirådgivningen er gratis og er en uforpliktende ENØK-rådgivning til sine innbyggere. Dette omfatter blant annet:

 • Energianalyse av din bolig på nett
 • Energirådgivning på telefon og e-post
 • Hjemmebesøk av energirådgiver (begrenset tilbud)
 • Informasjonsmøte om smarte energitiltak

Målsettingen med kommunenes satsing er å fremme kunnskap og bevisstgjøre innbyggerne om eget energibruk og gi råd om muligheter som kan bidra til lavere forbruk.

– Tilbudet er en del av kommunenes arbeid med klima og miljø. Vi skal bidra til kunnskapsbygging og legge til rette for at innbyggere skal kunne ta miljøvennlige valg, sier Pia Eide Husstad, leder av klima og miljøseksjonen i Akershus fylkeskommune. 

Gratis og uforpliktende energirådgivning

Energirådgivningskampanjen er rettet mot husholdninger. Hensikten er å motivere husholdningene til å redusere energibruken i egen bolig gjennom bruk av energiportalen.no (på nett), tilbud om hjemmebesøk av energirådgiver og energirådgivning på telefon og e-post. Du kan blant annet få råd om:

 • Etterisolering av vegger og tak
 • Bytting av vinduer og dører
 • Installering av varmepumpe
 • Solceller
 • Fjerning av oljefyr
 • Alternative energikilder
 • Støtteordninger fra Enova

Energianalyse på nett

Verktøyet Energiportalen muliggjør objektiv nettbasert energianalyse av boligen din. Gå til www.energiportalen.no og søk opp din bolig. Du får veiledning til hvordan den skal brukes.

Energirådgiver besvarer henvendelser på telefon og e-post på mandag til og med fredag fra klokken 0900 til 1500. Boligeiere kan også bestille telefonmøte med en energirådgiver som vil hjelpe med energianalyse av boligen og råd. Det er en egen kalenderfunksjon hvor boligeier selv kan finne et tidspunkt som passer.

Du kan få en energirådgiver hjem til deg. Dette er et begrenset tilbud. Boligeiere med store rehabiliterings behov vil bli prioritert.

Informasjonsmøter om smarte energitiltak

Gå til www.klimasmart.no og se oversikt over møter i løpet av høsten. Kampanjeinformasjon og aktiviteter finner du på www.klimasmart.no

Det vil ukentlig bli publisert korte energi-tips filmer og konkurranser på www.facebook.com/klimasmart.no/

Energirådgivningstjenestene er levert av Energiportalen AS og Energibygg AS. Kampanjen er i samarbeid med Akershus fylkeskommune. Hvis du har spørsmål til kampanjen kan de rettes til: post@energiportalen.no eller ved å ringe 466 26 000.

Les flere artikler

Kommunene i Akershus tilbyr, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, gratis energirådgivning til boligeiere i perioden fra 14.10.2019 og frem til 31.12.2019.

Gratis energirådgivning til boligeiere i Akershus i desember

02.12.2019

Les hele artikkelen

Du kan få støtte til gode klimatiltak i Akershus

Tilskudd til klima og miljø

18.10.2016

Les hele artikkelen

Gjennom kartløsningen i www.vann-nett.no får du oversikt over påvirkninger og miljøtilstand bl.s. sortert på geografi.

Miljøtilstand og påvirkningsfaktorer i vannforvaltningen

08.05.2019

Les hele artikkelen

En av de fem hydrogenbussene og noen av hydrogenbilene som finnes i Akershus og Oslo, her stilt opp ved Akershus Energipark. Planen er å legge til rette for flere fyllestasjoner for hydrogen og flere busser og biler.

Satser på hydrogen

03.04.2014

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet