1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til sekundærmeny
  4. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Akershus fylkeskommune har startet arbeidet med TV-aksjonen

I oktober starter landets største dugnad. Fylkeskommunen har allerede satt penger inn på konto, og bidratt med driftskostnader til TV-aksjonen.

Årets TV-aksjon går til «Care» som vil hjelpe kvinner som ikke har de samme rettigheter og muligheter som menn. Akershus fylkeskommune er allerede godt i gang med forarbeidet til aksjonen som går av stabelen 20. oktober.

– Vi har allerede satt inn 60.000 kroner på konto til Care, og bidratt med 40.000 kroner til driftskostnader av TV-aksjonsgruppen, forteller fylkesordfører Anette Solli. I tillegg til gratis kontorleie i fylkeskommunens administrasjonsbygg, ønsker fylkeskommunen å gi TV-aksjonen litt ekstra drahjelp for å få mer synlighet. Blant annet vil Nagelhus Schia Productions og Dansefot lage en koreografi og dans som skal reflektere temaet under årets tv-aksjon, som er støttet av Akershus fylkeskommune.

– Vi har en god tradisjon for å hjelpe til under TV-aksjonen, sier Solli.

– Fått fantastisk hjelp

Akershus sin nye fylkesaksjonsleder, Hanne Rustad, mener fylkeskommunen har vært en viktig samarbeidspartner i arbeid med å få TV-aksjonen i gang i Akershus.

– Vi føler oss veldig velkomne, nesten som en ansatt i fylkeskommunen. Vi får god hjelp, bruk av møterom, og gratis leie av kontor. Det har vært en stor fornøyelse, sier Rustad.

Fylkesrådmannen i Akershus, Knut Sletta, mener det er viktig å legge til rette for årets TV-aksjon.

– Formålet med årets TV-aksjon er likestilling og rettigheter for kvinner. Jobben med å få de ut av fattigdom og gi kvinner bedre rettigheter, synes jeg er veldig flott, understreker Sletta.

– Vår rolle er å være et vertskap for TV-aksjonen. Vi ønsker å bidra til at de kan gjøre jobben sin, poengterer fylkesordfører Solli. Nå håper hun, sammen med fylkesrådmannen og fylkesaksjonslederen, at så mange som mulig melder seg som frivillig eller bøssebærer.

Bli bøssebærer!

– Enhver TV-aksjon må ha bøssebærere. Folk i Akershus må forstå sin besøkelsestid for å bidra. TV-aksjonen står alltid for viktige verdier. Demokratiet kommer ikke av seg selv. Vi som borgere må være med å verne om disse verdiene. Dette er en verdidebatt vi må ta på alvor, sier Solli.

For å melde deg på som frivillig eller bøssebærer, kan du registrere deg på www.blimed.no. I følge TV-aksjonslederen i Akershus, er det bøssebærere som er det viktigste å få på plass for øyeblikket.

– Bøssebærere er viktigst. Gå inn på Blimed.no, og trykk på bøssebærerknappen for registrering. Så er det gjort, oppfordrer Rustad.