1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Samler gründere med internasjonale ambisjoner

ScaleUp Lillestrøm er offisielt åpnet, det nye veksthuset for gründere og innovasjonsbedrifter som sikter mot det internasjonale markedet. Fylkesvaraordfører Lars Salvesen og ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten klippet snoren 20. juni.

Kunnskapsbyen Lillestrøm, med støtte av Akershus fylkeskommune og Skedsmo kommune står bak det nye veksthuset som holder til i Portalen, et lite steinkast fra Lillestrøm stasjon. Kjeller Innovasjon med sitt inkubator- og akseleratorprogram er også med på laget sammen med investormiljøer.

 - Jeg håper ScaleUp i likhet med Business Lillestrøm vil vokse og bli et attraktivt sted å være og benytte - både for det etablerte næringslivet i regionen og for oppstartsbedrifter som er i vekst, sier fylkesvaraordfører Lars Salvesen.

 Han pekte på at ScaleUp bidrar til å oppfylle flere av fylkeskommunes mål i den regionale planen for innovasjon og nyskaping bl.a. gjennom å: Fremme entreprenørskap og utvikling av kunnskapsbaserte vekstbedrifter med internasjonalt potensial.

 Kjeller Innovasjon og investorer vil også ha kontorplasser i ScaleUp, noe som er viktig for utviklingen av bedriftene. 

- Dette kan bidra til å bygge bro mellom forskningsmiljø, gründermiljø og etablert næringsliv. En samlokalisering av nye innovative bedrifter som vokser internasjonalt – sammen med etablerte bedrifter – bør kunne gi gode resultater, sier Salvesen.

Attraktiv region for næringslivet

En analyse fra Telemarksforskning fra 2018 viser at Nedre Romerike har landets nest høyeste næringsattraktivitet.

- Dette er et sterkt konkurransefortrinn - og det er derfor viktig at Lillestrøm regionen benytter denne attraktiviteten til å beholde bedrifter som har vekst og utvikling. ScaleUp er et viktig virkemiddel for å oppnå dette, avslutter fylkesvaraordføerer Lars Salvesen.

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Startupfestivalen går av stabelen 14-17. oktober 2019.

StartUp-festival 2019

02.10.2019

Les hele artikkelen

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen, Kristin Uvaag Tufte
Daglig leder i Business Lillestrøm og ScaleUp Lillestrøm og Ole Jacob Flæten, ordfører i Skedsmo kommune.

Samler gründere med internasjonale ambisjoner

21.06.2019

Les hele artikkelen

Årsrapport 2018, forside

Fylkeskommunens årsrapport 2018

20.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet