1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

Fra mandag 7. oktober ble det satt inn to nye avganger morgen og ettermiddag på linje B20 fra Slemmestad via Vollen til Aker Brygge.

Det er båten Tidevind som har blitt satt inn på de nye avgangene, hvor det er plass til 147 passasjerer. Mange hadde fått med seg dette, og i overkant av 60-70 passasjerer tok turen inn til hovedstaden fra Slemmestad og Vollen denne morgenen. Tidevind supplerer avgangene til Baronen, en katamaran med 250 passasjerplasser, slik at kapasiteten mellom Slemmestad, Vollen og Aker Brygge økes med 40 %. 

– Dette er en glitrende sjanse til å bygge ut et kollektivtilbud å få flere til og reise kollektivt. Da tar vi fjorden i bruk i større grad, og det er veldig i tråd med det fylkestinget har ønsket, sier fylkesordfører i Akershus fylkeskommune, Anette Solli. Hun får støtte av lederen for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz.

– Passasjerene som reiser på denne båten her, er blant de mest fornøyde kollektivreisende i hele Akershus. Det har vært et stort ønske i Asker, Røyken og Hurum å få økt frekvensen på denne båten. Det skal være enkelt å reise kollektivt, derfor må vi utvikle tilbudet på fjorden, påpeker Schytz.

Prøvetilbud i 2 år

Samtidig som frekvensen på Vollenbåten øker, får også linje 295 som kjører mellom Guibekken og Vollen tilsvarende flere avganger slik at det er et matebusstilbud til alle båtavgangene. 

– Vi håper på drahjelp fra dagens båtentusiaster for å markedsføre båten slik at enda flere begynner å reise med den, sier Robert Fjelltun som er områdeleder for rutetilbudet i Vest. Planen er å prøve ut tilbudet i to år for å se om frekvensøkningen bidrar til flere passasjerer.

– Vi har et felles mål med både kommuner og fylkeskommune om å få flere til å velge kollektivt, og med denne piloten ønsker vi nettopp å få til dette, sier Robert Fjelltun. 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet