1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Byggestart for ny bru

Nå starter byggingen av ny Frogner bru i Sørum kommune. Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, tok det første spadetaket mandag 21. januar.

- Endelig kommer det ny Frogner bru. Dette er særlig viktig for økt trafikksikkerhet for gående og syklende. Jeg er glad for at arbeidet med Frogner bru nå starter, og ser fram til at den står ferdig neste år, sier Solveig Schytz.

Statens vegvesen skal på vegne av Akershus fylkeskommune bygge ny Frogner bru over elva Leira ved Frogner sentrum. Det vil bli bygget en ny bru for trafikken på fv. 260 og en bru for myke trafikanter. Dette tiltaket vil bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for alle trafikantgrupper.

Eksisterende Frogner bru er fra 1936 og har behov for omfattende vedlikehold for å opprettholde bæreevne og krav til sikkerhet for trafikantene. Gangbanen har tredekke i dårlig stand, lavt rekkverk og en bredde på 1,5 meter som gjør det vanskelig for fotgjengere og syklister og møtes på brua.

Statens vegvesen inngått kontrakt med Implenia Norge AS og de nye bruene vil stå ferdig i august 2020. Prosjektet har en kostnad på 107,5 millioner kroner i 2019-verdi (usikkerhet på 10 %) og samtlige av prosjektets kostnader dekkes av fylkeskommunale midler.

I hele anleggsperioden vil myke trafikanter kunne krysse elva Leira ved Frogner bru, men det vil bli en periode med omkjøring for trafikantene på fv. 260.

Les flere artikler

- Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli.

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

12.04.2019

Les hele artikkelen

I 2019 skal det legges 245 kilometer veg i Akershus.

245 kilometer ny asfalt i Akershus

08.04.2019

Les hele artikkelen

Sveinung Holm, anleggsleder i Peab, Solveig Schytz fra Akershus fylkeskommune, og Elin Hermanstad Havik, seksjonssjef i Statens vegvesen er glade for å starte med arbeidet i Rælingen kommune.

Første spadetak er tatt i Rælingen

05.04.2019

Les hele artikkelen

Regional sykkelkonferanse 24. april

02.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet