1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om planlegging


Filtrering av artikellisten

Oslo og Akershus får byvekstavtale

Onsdag 26. juni signerte forhandlingspartene framforhandlet utkast til byvekstavtale for Oslo og Akershus. Avtaleutkastet legger til rette for gjensidige forpliktelser for å sikre en ambisiøs transport- og miljøsatsing i Oslo og Akershus, og en samordnet areal- og transportpolitikk i perioden 2019-2029.

Delte kunnskap om gode løsninger for overvannshåndtering

Hvor skal vannet gjøre av seg? Urban Idé Akershus samlet ansvarlige for overvannshåndtering i Oslo og Akershus. Sammen utvekslet de ideer som skal hindre ødeleggelser og gi gode kvaliteter i tettsteder.

Fylkeskommunens årsrapport 2018

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2018.

Regional sykkelkonferanse 24. april

Hva trengs av arealplanlegging, tilrettelegging og motivasjon for å se effekt av sykkelsatsingen? Bli med på regional sykkelkonferanse og få konkrete verktøy som bidrar til mer sykling i din kommune. Påmelding innen 10. april.

Sterk befolkningsvekst i Akershus

Per 1.1.2019 bodde det 624 055 personer i Akershus, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det siste året har befolkningen økt med 1,6 prosent.

Her er forslagene for hvordan Galleri Oslo blir seende ut - om det blir revet

Oslo Areal, Linstow og Akershus fylkeskommune har gitt fem arkitektselskaper et oppdrag om å utarbeide forslag til hvordan nye bygg skal se ut, dersom Galleri Oslo blir revet i fremtiden.

Bygger for framtid og samlokalisering

Akershus fylke har flest elever i den videregående skolen i hele landet. Med framtidens skolestruktur skal det bli plass til enda flere elever og flere lokaler til fritidstilbud. Fylkestinget vedtok 11. februar saker om utbygging av videregående skoler.

Fullt hus på Urban Idé

Hele festsalen i Ingeniørenes Hus Møtesenter var fylt opp, da Akershus fylkeskommune arrangerte Urban idé med utgangspunkt i arealplaner og utbyggingsavtaler.

Modernisering skal gi flere kollektivreisende

I høst startet moderniseringen av Oslo Bussterminal, for å skape en bedre brukeropplevelse slik at flere velger kollektivt fremfor bilen.

Veileder grønn grense

Veilederen «Grønn grense» beskriver fem trinn som kan legges til grunn for fastsettelse av grønn grense i kommuneplanens arealdel. Metodikken skal kunne bidra til at kommunene i Akershus jobber systematisk for å definere en langsiktig grønn grense og viser hvordan arbeidet kan dokumenteres

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet