1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nå kan du forhåndsstemme

Fra og med 12. august til og med 6. september kan du forhåndsstemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019.

Du kan i denne perioden stemme i det forhåndsstemmelokalet du måtte ønske i hele landet.

Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva som er åpningstiden? Du finner oversikt over alle forhåndsstemme- og valglokaler med åpningstider på valglokaler.no.

Du kan bare stemme en gang

Merk at det ikke er mulig å angre på sin stemmegivning. Dersom du forhåndsstemmer, så kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

Les mer hos valgdirektoratet.

Husk å stemme ved fylkestingsvalget også!

Viken fylkeskommune skal fra 2020 bestå av det som i dag er fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt noen omliggende kommuner.  Til sammen vil Viken ha 1,2 millioner innbyggere – nær en fjerdedel av Norges befolkning. 

Fylkeskommunen tar seg av oppgaver som er for store til at hver kommune i et fylke kan klare dem alene, eller saker som går på tvers av kommunene og trenger et mer helhetlig regionalt blikk for å bli løst godt.

Når Akershus fra 2020 blir en del av Viken, bør du benytte stemmeretten til å påvirke hvilke 87 politikere som skal ta beslutninger på disse områdene og mye mer i ditt nye fylke. 

Se flere gode grunner til å stemme ved fylketingsvalget på viken2020.no.

Les flere artikler

Mandater i Viken fylkesting

Her er de folkevalgte i Viken

16.09.2019

Les hele artikkelen

VALG: 58 prosent av de stemmeberettigede har brukt stemmeretten til fylkestingsvalget i Viken.

Valgresultatet i Viken

10.09.2019

Les hele artikkelen

Bruk stemmeretten til å påvirke hvilke politikere som skal ta beslutninger på disse områdene og mye mer i ditt nye fylke. Se korte animasjoner om hva Viken fylkeskommune har ansvar for.

Skolevalg 2019

23.08.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjonsbilde stemmegiving ved valg

Nå kan du forhåndsstemme

12.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet