1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Søknad og inntak til videregående skole

Akershus fylkeskommune ønsker deg velkommen som søker til videregående skole.

Videregående opplæring gis vanligvis som 3 år i skole eller som 2 år i skole og 2 år i bedrift. Du kan velge mellom fem ulike studieforberedende og åtte ulike yrkesfaglige utdanningsprogram.

Se oversikt over de videregående skolene i Akershus.

Opplæringskatalogen. Videregående opplæring i Akershus 2019-2020

Søknadsfrist

Ordinær frist for å søke skoleplass er 1. mars. I noen tilfeller er fristen 1. februar. Les mer om frister og andre viktige datoer for inntaket.

Søknad og svar gjennom vigo.no

Inntak til videregående skole skjer gjennom nettjenesten VIGO. Elevene må søke om inntak hvert år til neste trinn. Det er også i VIGO at du får svar om inntak.

Gå til vigo.no.

Privatist

mangler du et fag, eller skal du forbedre en karakter? Søknadsfrist for oppmelding til privatisteksamen er 1. februar i vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret.

Les mer om privatisteksamen her.

Skoleinformasjon på vilbli.no

På nettstedet vilbli.no vil du finne nyttig informasjon til deg som søker om skoleplass, inkludert informasjon om:

 

 
 

 

 

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet