1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Yrkesfaglige utdanningsprogrammer

Det er åtte ulike yrkesfaglige utdanningsprogrammer.

Vi har fått nye nettsider!

Informasjon om privatisteksamen finner du nå på www.viken.no.

Hos Utdanningsdirektoratet finner du oversikt over de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og fagene innenfor hvert programområde.

Fagene er delt opp i fellesfag og felles programfag. Skal du ta opp programfag som privatist, må du også gå opp til en tverrfaglig praktisk eksamen. Dette gjelder også Vg1. For å kunne gå opp til tverrfaglig praktisk eksamen, må de underliggende programfagene være bestått.

Det er ikke lenger et krav at privatisten må ta eksamener i alle enkeltprogramfag, i tillegg til tverrfaglig eksamen, dersom kandidaten bare mangler karakter i enkelte av disse programfagene eller tverrfaglig eksamen.

Som privatist har du selv ansvar for å dokumentere at du har bestått nødvendige fag. Har du tatt programfag i et annet fylke, må du dokumentere dette.

Fag-/svenneprøve

For å få fag-/svennebrev, må du opp til en tverrfaglig teoretisk eksamen i tillegg til den praktiske prøven. Oppmelding til teoretisk eksamen gjøres på https://privatist.inschool.visma.no/. Lærlinger skal ikke betale for oppmeldingen. For å unngå betalingen, må du fylle inn lærebedriftens organisasjonsnummer når du melder deg opp. Praksiskandidater som melder seg opp til teoretisk eksamen må betale vanlig oppmeldingsavgift.

Mer informasjon om oppmelding til fagprøven finner du her.

Yrkesfag i Reform 94

Det arrangeres ikke lenger eksamen i fag fra Reform 94.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet