1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

Torsdag 5. september ble et nytt og moderne bussanlegg på Kjul i Nittedal offisielt åpnet. - Nytt bussanlegg med vaskehall, verksted, el-tilkobling for busser, garderober og pauserom for sjåførene er nødvendige brikker i det store kollektivtrafikk-puslespillet, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Det er Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) som skal stå for drift, forvaltning og utvikling av det som er blitt et av Norges flotteste bussanlegg.

- Jeg vil rette en stor takk til AFK eiendom FKF, som har vært byggherre, Arkitektene Astrup og Hellern og entreprenør Arealbygg for et solid og godt gjennomført prosjekt, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus KollektivTerminaler FKF.

Altemeny trakk også fram det gode samarbeidet med Ruter AS gjennom hele prosessen, og Norgesbuss AS, som skal bruke bussanlegget.

Det gamle bussanlegget fra 1956 er revet, og i 2018 startet arbeidet med det nye bussanlegget. Det er AFK eiendom FKF som har vært byggherre. Ifølge prosjektleder i AFK eiendom FKF, Mats Grøtting, er det grunn til å være stolt over anlegget.

- Det er et moderne anlegg med 45 oppstillingsplasser for busser ute og en moderne vaskehall, verkstedhaller og administrasjonslokaler inne. I tillegg er det en hyggelig kantine og garderober for brukerne av bygget.

Hvilke fordeler har anlegget?

- Miljøvennlige løsninger har stått i høysetet. Spillvann fra vaskehall og verkstedhaller blir samlet opp i tanker, og renner ikke ut i naturen. Det er et enegigjerrig bygg, hvor en bergvarmepumpe henter energi fra berggrunnen. Hele anlegget er bygget for at bussene ikke skal behøve å rygge, slik at det blir mindre støy for naboer. I tillegg er det montert el-tilkobling for bussene ute, slik at de ikke trenger å gå på tomgang. Vi har kort og godt tenkt på det meste, sier Grøtting.

Bygget har en størrelse på ca. 1500 kvadratmeter. AFK eiendom FKF overleverte bygget 1. juli i år.

 

Les flere artikler

Snorklipping: Solveig Schytz og Jafar Altememy

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

06.09.2019

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på lanseringen av appen Entur 8. februar.

Ny app gjør det enklere å reise kollektivt

08.02.2018

Les hele artikkelen

Jobbet med å peke på satsingsområder for strategi for universell utforming i kollektivtransporten. 28 deltakere; fra Ruter, Statens vegvesen, Akershus kollektivterminaler FKF, fylkeskommunen og de fylkeskommunale rådene.

Et kollektivtilbud for flest mulig

05.12.2017

Les hele artikkelen

Illustrasjon av hvordan den Oslo Bussterminal vil se ut etter ombyggingen.

Slik blir Oslo Bussterminal

07.09.2017

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet