1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Gråt av glede da seieren var sikret

Jubelen sto i taket da Lene Meistad og Vilde Jacobsen fra Nannestad videregående skole ble fylkesmestre i helsefagarbeid. Til høsten skal jentene representere Akershus i norgesmesterskapet i yrkesfag i Trondheim.

- Jeg hadde aldri trodd vi skulle vinne, sa en lykkelig Lene Meistad etter kåringen.

Sammen med Vilde Jacobsen deltok hun i fylkesmesterskapet i helsefagarbeid på Mailand videregående skole torsdag 8. mai. Jentene forteller at deltakelsen har vært en god opplevelse.

- Dette har vært utrolig moro å være med på. Vi har blitt kjent med mange spennende mennesker, sa en sprudlende Jacobsen.

Fylkesmestrene trives godt med helsefaget, og forteller at de liker spesielt godt å jobbe med mennesker. – Men jeg håper ikke folk tror at alle er like vrange som Olga og Martine var i dag, ler Meistad. – Ja, de fleste er jo veldig hyggelig, istemmer Jacobsen.

Dyktige skuespillere – vrange pasienter

Skuespillerne, Mona Bergersen og Aud Engesvoll, fikk skryt av sitt bidrag til mesterskapet. De spilte søstrene Olga og Martine, to delvis demente og kranglete søstre på sykehjemmets skjermede avdeling.

– Alle lagene var veldig flinke og gjorde en god innsats, roste skuespillerne etter siste sceneskift.

Jevn konkurranse

Dommerne trengte ekstra lang tid på å evaluere lagene og kåre en vinner. Avgjørelsen viste seg å være vanskelig å ta, og den jevne konkurransen skapte diskusjon hos dommerpanelet.

- Dette har vært veldig vanskelig. Lagene var jevnt over veldig gode, og alle viser ulike kvaliteter som er viktige i helsefagarbeid. Alle gjorde det veldig bra, og vi vil gi en honnør til alle deltakerne og ønske dem lykke til videre, sa dommerne før vinnerne ble annonsert.

Fremhevet seg faglig og teoretisk

- Elevene fra Nannestad videregående skole viste jevnt over gode kunnskaper og ferdigheter i sitt arbeid. De møtte brukerne på en positiv og god måte, og viste fine kommunikasjonsegenskaper. De forberedte brukerne på hva de skulle gjøre og samarbeidet godt seg i mellom, forteller hoveddommer Siw Watz

- De utmerket seg ved at de perfeksjonerte arbeidsoppgaver som strømpepåtrekk og sengereiing, og observerte og tok tak i et uavklart behov hos bruker. Faglig og teoretisk fremhevet de seg ved å ha gode kunnskaper innen ernæring og evne til å veilede innen dette feltet.

- Dere er fremtiden

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen sto for premieutdelingen, og var imponert over den høye kvaliteten på lagene i fylkesmesterskapet.

– Når jeg ser ungdom som er så flinke får jeg tro på fremtiden. Vi har et stort behov for helsefagarbeidere, og det er dere som sitter her som er vår fremtid. Dere er ekstremt viktige for Akershus, sa Salvesen til lagene og deres klassekamerater.

- Jeg er meget imponert over de ferdighetene dere har vist frem i dag, og jeg synes dere er flinke til å kommunisere med pasientene. Det krever hardt arbeid å bli god. Gleden og stoltheten når man omsider lykkes viser kanskje at det var verdt innsatsen, mener Salvesen.

NM i Trondheim

Neste stopp for Lene Meistad og Vilde Jacobsen er norgesmesterskapet i yrkesfag i Trondheim i oktober. Jentene skal representere Akershus i helsearbeiderfaget, og går de av med seieren sikrer de seg en plass på yrkeslandslaget som skal representere Norge under VM i Brasil i 2015.

Du kan lese mer om yrkeslandslaget og tidligere plasseringer på landslagets egne nettsider «World Skills».

 

Resultater fylkesmesterskap i helsefagarbeid

  1. Lene Meistad og Vilde Jacobsen – Nannestad videregående skole
  2. Astrid Marie Larsen – helsefagarbeider i Ullensaker kommune
  3. Veronica Viken og Camilla Wiberg – lærlinger i Oppegård kommune
  4. Sander Brække og Veronica Christensen – Mailand videregående skole
    Kine Arnøy og Wendy Marie Bjerkeland – Drømtorp videregående skole

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet