1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Ønsker et innovasjonssenter på Campus Ås

Å få etablert et innovasjonssenter ved NMBU på Ås var hovedbudskapet når næringskomiteen på Stortinget var på besøk i Ås og Vestby 23. januar.

- Ved å samle innovasjonsfremmende aktiviteter i ett bygg blir det en felles satsing og en koblingsboks for næringsliv, forskning og utvikling og gründere, sa Eirik Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i møtet med næringskomiteen.

Eirik Bøe pekte på at finansiering av et innovasjonssenter på Campus Ås må komme fra mange aktører og bidragsytere, med utfordringen er å samle og koordinere innsatsen og virkemidlene.

- Det er et stort potensiale for å få til mer innovasjon og kommersialisering av forskningsresultater, sa Eirik Bøe.

Næringsliv + forskning + utdanning

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) er i sterk utvikling, med 5 500 studenter og 1800 ansatte.

- Vi er svært opptatt av vårt bidrag til en bærekraftig samfunnsutvikling. NMBU har et stort ansvar for å bidra til å oppnå bærekraftsmålene, sa Mari Sundli Tveit., rektor ved NMBU.

- Å ha med næringsliv og produsenter korter ned veien fra forskningsresultater til kommersialisering og anvendelse av rsultatene. Et nytt innovasjonssenter er et kraftfullt virkemiddel for å samle næringsliv, forskning og utdanning for å få til mer forskningsbasert næringsutvikling. Derfor trenger vi en starthjelp for så å utløse midler fra næringslivet og andre aktører, sa Sundli Tveit til medlemmene i næringskomiteen.

Også ordfører Ola Nordal i Ås kommune la vekt på behovet for et innovasjonssenter knyttet til universitet. – Vi ønsker å være en motor i næringsutviklingen i vår region og et innovasjonssenter vil bidra sterkt til nettopp det, sa Nordal.

- Det svært mye kompetanse samlet på NMBU, som er et viktig bidrag for det “grønne skiftet”, sa komitèleder Geir Pollestad. Han understreket at akademia og forskningsbasert kunnskap er viktig for politikkutformingen.

Klimanøytral kaffefabrikk og logistikk i Vestby

Etter besøket på NMBU dro komiteen til Joh. Johansson Kaffe, som bygger Europas første klimanøytrale kaffefabrikk i massiv tre i Vestby. Deretter var det omvisning på Asko sentrallager i Vestby, som er Norges største distributør av matvarer.

Les flere artikler

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen, Kristin Uvaag Tufte
Daglig leder i Business Lillestrøm og ScaleUp Lillestrøm og Ole Jacob Flæten, ordfører i Skedsmo kommune.

Samler gründere med internasjonale ambisjoner

21.06.2019

Les hele artikkelen

Årsrapport 2018, forside

Fylkeskommunens årsrapport 2018

20.05.2019

Les hele artikkelen

Handlingsprogram for innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus 2019.

Nytt handlingsprogram for innovasjon i Akershus og Oslo

29.03.2019

Les hele artikkelen

Ønsker gründere velkommen til Jessheim. Fra venstre: Plan og næringssjef Åge Vebostad og næringsrådgiver Linda Sjåstad i Ullensaker kommune, Eirik Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune, Ordfører i Ullensaker, Tom Staahle og daglig leder i Innovasjon Gardermoen, Runar Bålsrud.

Vil tiltrekke oppstartsbedrifter

28.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet