1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Ny kartbok for kyststien i Akershus, Østfold og Bohuslän

Akershus fylkeskommune har deltatt i utviklingen av en ny kartbok for kyststien i Akershus, Østfold og Bohuslän. Boken vektlegger spesielt severdigheter og friluftsområder som er tilgjengelige for alle.

Boken beskriver kyststien fra helt sør i Bohuslän nord til Oppegård i Akershus. I tillegg til kart og turbeskrivelser får leserne tips om plasser, kulturminner og andre interessante steder å oppdage underveis. Boken vektlegger særlig informasjon om friluftsområder som er tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Rådgiver i avdeling for kultur, folkehelse og frivillighet, Axel Pettersen, har representert Akershus fylkeskommune i prosjektet.

- Målet har vært å inspirere flere til å bruke kyststiene og friluftsområdene, uansett alder eller funksjonsevne. Forhåpentligvis vil boka gi informasjon om nye severdigheter og områder de ikke kjenner til fra tidligere.

Den blåmerkede kyststien beskrives etappevis i kart med skala 1:50 000. Mellom kartene finnes beskrivelser av plasser og steder som er gjort særlig tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsetting eller trenger tilrettelegging, for eksempel rullestolbrukere eller familier med barnevogn. Disse stedene er merket med gult på kartet. Boken angir også koordinater til nærmeste bilparkering.

Tilgjengelig friluftsliv
Akershus fylkeskommune har vært deltaker i prosjektet Tilgjengelig friluftsliv, som nå lanserer en kartbok for kyststien Akershus - Østfold - Bohuslän med fokus på tilgjengelighet for alle.

Her får du tak i kartboken

Den trykte boken er distribuert til kommuner, organisasjoner for funksjonshemmede og turistinformasjoner.

Kartboken kan også kjøpes på nett hos Oslofjordens Friluftsråd (under turartikler).

Den finnes også som pdf gratis for nedlasting:

Tilgjengelig friluftsliv

Boken er et resultat av Interregprosjektet Tilgjengelig Friluftsliv, som en rekke fylker (Østfold og Akershus i Norge) og kommuner har deltatt i. Prosjektet, som ble avsluttet i 2013, har blant annet bidratt til å tilgjengeliggjøre totalt 58 friluftsområder i de tre fylkene, som Oleanas utsikt i Akershus. Selve boken er laget av Uddevalla kommune, Østfold og Akershus fylkeskommuner i samarbeid med freelancejournalist Olle Persson.

 

Les flere artikler

Gjennom tilskuddsordningen

Ny tilskuddsordning til lokale møteplasser for frivilligheten

01.02.2019

Les hele artikkelen

Busstilbudet skal være tilgjengelig for alle.

Felles satsning på kollektivtransport for alle

26.11.2018

Les hele artikkelen

Mennesker ser på universelt uformede turstier

Arbeidsverksted for sentrumsnære turveier

29.10.2018

Les hele artikkelen

Samarbeidsavtalen skal gi mer samkjørt, planmessig og langsiktig bruk av offentlige virkemidler for innovasjon og nyskaping.

Midler til kompetansehevingstiltak

15.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet