1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus er med i nasjonalt turskiltprosjekt

Turløypene i Akershus skal skiltes og merkes, vedtok fylkespolitikere i hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse 5. november. Akershus er dermed del av et nasjonalt turskiltprosjekt.

- Hensikten er å få flere mennesker i aktivitet ute i friluft i nærheten av der de bor. Dette skal gjøres ved å skilte og merke eksisterende ferdselsårer, slik at tilbudet for utendørs rekreasjon blir mer fristende for innbyggerne i Akershus, sier Axel Pettersen, rådgiver ved seksjon for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune.

Oppmerkingen gjelder også digitalisering av rutene.

- Når en sti eller sykkelvei er ferdig merket skal den også registreres digitalt, slik at hvem som helst skal kunne finne turløypa på et digitalt turkart, legger Pettersen til.

Fylkeskommunen gir tilskudd

Det er Gjensidigestiftelsen som står bak initiativet, og målsetningen er at samtlige fylker skal være med når tiltaket settes ut i livet i 2014. Frivillige organisasjoner og interkommunale friluftsråd kan søke om tilskuddsmidler fra Akershus fylkeskommune til skilting og oppmerking, og prosjektet gir også støtte til montering av informasjonstavler.

- Kommuner, reiselivslag og andre aktører også er søknadsberettiget - såfremt de har med en frivillig organisasjon på laget, opplyser Pettersen.

Lurer du på om din organisasjon kan søke om midler?

Les mer om Akershus fylkeskommunes tilskudd til friluftsliv her.

Les flere artikler

I forbindelse med kampanjen hadde Eikeli vgs tilrettelagt for å gjøre en enkel sykkelservice denne dagen. Elevene som kom på sykkel var med i trekningen av et sett piggdekk til sykkelen sin. F.v. Rådgiver friluftsliv, sykkel og fysisk aktivitet i Akershus fylkeskommune Ingvild Marie Kavli, miljøarbeider på Eikeli vgs Wilhelm Kaarbø, elev Erling Mikalsen Storrønning, vaktmester Bård Anders Skands, og kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes Landsforening Kjetil Hasselgård.

Bli en synlig syklist i høstmørket

29.10.2019

Les hele artikkelen

Faglærer Espen Enerhaugen er glad for å bidra til at TV-aksjonen får inn mer penger ved at Ås skole aksjonerer bort en bil.

Skal auksjonere bort bil for TV-aksjonen

15.10.2019

Les hele artikkelen

- Vi har en god tradisjon for å hjelpe til under TV-aksjonen, sier fylkesordfører Anette Solli. Her flankert av fylkesrådmann Knut Sletta og fylkesaksjonsleder Hanne Rustad.

Akershus fylkeskommune har startet arbeidet med TV-aksjonen

27.09.2019

Les hele artikkelen

Konserndirektør Fride Andrea Hærem (t.h.) i rådgiverbedriften Norconsult forteller at temaet for årets tv-aksjon vekker ekstra engasjement. Derfor har bedriften besluttet å støtte aksjonen med 1 million kroner. Her sammen med Maria Christophersen, fagrådgiver i CARE Norge (t.v.).

Klare til innsats for kvinners rettigheter

30.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet