1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Bli en synlig syklist i høstmørket

Akershus fylkeskommune og Syklistenes landsforening har den siste tiden besøkt videregående skoler og sykkeltrafikkerte knutepunkter for å dele ut reflekser og sykkellykter.

Synlig syklist 2019 er en kampanje hvor Akershus fylkeskommune og Syklistenes landsforening gjør syklistene oppmerksom på hvor utsatt de er hvis man ikke tar forhåndsregler med å bli sett. De beste tiltakene er å utstyre seg med reflekser og sykkellys for og bli sett av bilister og andre som ferdes i trafikken.  Synlig syklist-gruppene har i samarbeid med sykkelby-kommuene våre Asker, Bærum, Ullensaker, Skedsmo, Ås, Vestby og Ski vært ute på sentrale knutepunkter for å sikre synlige syklister i Akershus.

Fokus på skoleelever

Akershus fylkeskommune ønsker å sette fokus på å motivere elever ved deres videregående skoler til og sykle. Det er et ledd i Miljøfyrtårnsertifiseringen å stimulere til en mer miljøvennlig transport til skolen. Derfor var fylkeskommunens representanter ute på Eikeli videregående skole (vgs) i Bærum for å dele ut lykter, som skal Miljøfyrtårn-sertifiseres nå i høst. Per i dag har ikke skolen egen sykkelparkering, som står på ønskelisten når det nå er planlagt utbygging av skolen. Dette er en nærmiljøskole, der de fleste elevene har relativt kort reisevei til skolen, og har dermed et stort potensial for å øke sykkelandelen og bygge god kultur for sykling blant både elever og ansatte. Eikeli vgs har en ledelse og miljøarbeider, som er svært engasjert for å motivere elevene til og velge sykkel til skolen. I forbindelse med besøket fra fylkeskommunen hadde de også tilrettelagt for å gjøre enkel sykkelservice denne dagen

Fylkesvaraordfører på Jessheim

I høstmørket en tidlig morgen var også fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen, med ut for å dele ut lykter og reflekser på Jessheim stasjon. Fylkesvaraordføreren oppfordrer alle syklister til å bli mer synlig i trafikken.

– Med lys og refleks blir man en synlig syklist i trafikken, og farlige situasjoner kan unngås. Lys er også påbudt. Nyt høsten som synlig syklist, sier Salvesen som kunne fortelle at det var overraskende mange syklister som ikke har sykkellys og reflekser på seg denne morgenen.

Kan bli dyrt

Som bilist må man avpasse farten etter lysforholdene, samtidig må man passe på å være synlig når du sykler. Det er verdt å huske på at det er påbudt og bruke fastmontert lys når det er mørkt, og det kan vanke et forelegg på 1200 kroner uansett om du har glemt å lade batteriene eller har en annen unnskyldning. En alvorlig personskade vil koste deg mer enn noen tusenlapper fra lommeboken.

Les flere artikler

I forbindelse med kampanjen hadde Eikeli vgs tilrettelagt for å gjøre en enkel sykkelservice denne dagen. Elevene som kom på sykkel var med i trekningen av et sett piggdekk til sykkelen sin. F.v. Rådgiver friluftsliv, sykkel og fysisk aktivitet i Akershus fylkeskommune Ingvild Marie Kavli, miljøarbeider på Eikeli vgs Wilhelm Kaarbø, elev Erling Mikalsen Storrønning, vaktmester Bård Anders Skands, og kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes Landsforening Kjetil Hasselgård.

Bli en synlig syklist i høstmørket

29.10.2019

Les hele artikkelen

Faglærer Espen Enerhaugen er glad for å bidra til at TV-aksjonen får inn mer penger ved at Ås skole aksjonerer bort en bil.

Skal auksjonere bort bil for TV-aksjonen

15.10.2019

Les hele artikkelen

- Vi har en god tradisjon for å hjelpe til under TV-aksjonen, sier fylkesordfører Anette Solli. Her flankert av fylkesrådmann Knut Sletta og fylkesaksjonsleder Hanne Rustad.

Akershus fylkeskommune har startet arbeidet med TV-aksjonen

27.09.2019

Les hele artikkelen

Konserndirektør Fride Andrea Hærem (t.h.) i rådgiverbedriften Norconsult forteller at temaet for årets tv-aksjon vekker ekstra engasjement. Derfor har bedriften besluttet å støtte aksjonen med 1 million kroner. Her sammen med Maria Christophersen, fagrådgiver i CARE Norge (t.v.).

Klare til innsats for kvinners rettigheter

30.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet