1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Sykkelhotell åpnet på Rosenholm stasjon

152 parkeringsplasser for sykkel står nå klar til bruk for togpendlere i Oppegård. Ordfører Thomas Sjøvold og Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel, åpnet det nye sykkelhotellet på Rosenholm stasjon 10. mai.

Sykkelhotellet er resultatet av et spleiselag mellom Akershus fylkeskommune, den statlige tilskuddsordningen for økt sykkelbruk, Bane Nor og Oppegård kommune.

- Det er et stort potensiale for å flere til å sykle i Oppegård, og dette er et flott tilbud som kan gjøre det mer attraktivt å sykle til togstasjonen, sier Solveig Schytz. 

Oppegård er en sykkelbykommune, der det legges opp til å etablere flere sykkelparkeringsplasser. 

- Vi håper og tror at hotellet vil bidra til at flere vil bruke sykkelen til toget. Oppegård er en pendlerkommune og mange av våre innbyggere tar toget inn til jobb i Oslo. Nå er det enklere å bruke sykkelen, den vil stå trygt fram til du er tilbake fra jobb og skal hjem, sier Sjøvold. 

Bane Nor har ansvaret for den daglige driften og sykkelhotellet betjenes gjennom appen Bane Nor parkering. Ett 30 dager abonnement kostar 50 kroner, i appen Bane NOR Parkering. Det er også sykkelstativer utendørs ved stasjonen om er gratis. 

Akershus fylkeskommune har satt av 30,1 millioner kroner til tilskot til innfartsparkering i 2019. 19,5 mill kr av dette er til sykkelparkering ved togstasjonar. 

 

Les flere artikler

seminar om sykkelparkering 18. juni

Seminar om sykkelparkering 18. juni

12.06.2019

Les hele artikkelen

5c ved Tårnåsen skole i Oppegård, sammen med Rita Johannessen, seksjonsleder i Statens vegvesen og Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Akershus.

5C på Tårnåsen skole vant «Aktive barn – tryggere skolevei»

21.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel og Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune, tester de nye sykkelparkeringsplassene på Rosenholm stasjon.

Sykkelhotell åpnet på Rosenholm stasjon

10.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, åpnet sykkelkonferansen sammen med elever fra Vevelstadåsen skole.

Inspirasjon til mer sykling

25.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet