1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om regionreformen


Filtrering av artikellisten

Ser viktigheten i et samarbeid mot et nytt Viken

Fylkesrådmannen Tron Bamrud hadde møte med de tillitsvalgte i Akershus den 23. november, om det viktige samarbeidet under sammenslåingsprosessen.

Konstituerte fellesnemnda for Viken fylkeskommune

– Det er godt å være i gang, sier fylkesordførerne Anette Solli (Akershus), Roger Ryberg (Buskerud) og Ole Haabeth (Østfold) etter at fellesnemnda for nye Viken fylkeskommune hadde sitt første møte fredag 8. desember i Sarpsborg.

Konstituerer fellesnemnda for Viken fylkeskommune

8. desember møtes politikere fra Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner til konstituerende møte i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

-Viken blir en realitet

KrF har landet på at vedtaket om sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold skal bestå, melder Aftenposten.no 21. november.

Vedtak om Viken fylkeskommune

Fylkestinget i Akershus fattet 20. november vedtak om etableringen av Viken fylkeskommune, bestående av Østfold, Buskerud og Akershus.

Møttes innerst i Viken

Fylkestingene i Østfold, Akershus og Buskerud møttes fredag 20. oktober i Oslo til sitt første felles fylkesting for å diskutere veien videre mot samboerskapet i Viken.

Felles fylkestingsmøte for Østfold, Buskerud og Akershus fylkeskommuner

Fredag 20. oktober holdes et felles fylkestingsmøte for Østfold, Buskerud og Akershus fylkeskommuner. Bakgrunnen er Stortingets vedtak 8. juni 2017 om sammenslåing av de tre fylkeskommunene.

Historisk vedtak for Akershus fylke

Akershus fylke blir slått sammen med Buskerud og Østfold til region Viken. Dette ble vedtatt på Stortinget torsdag, 8. juni.

Høring om ny inndeling av fylkeskommunene

Tirsdag 2. mai var det høring i kommunal- og forvaltningskomiteen om ny inndeling av regionalt folkevalgt nivå. Fylkesordfører Anette Solli deltok på høringen, sammen med de fleste andre fylkeskommunene og andre organisasjoner.

Regionreform – forslag til ny fylkesinndeling

Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner la 5. april fram proposisjon om ny inndeling av regionalt folkevalgt nivå, der det foreslås at Akershus, Buskerud og Østfold slås sammen til ett fylke.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet