1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til sekundærmeny
  4. Hopp til hurtigsøk

Papirløse politikere

Akershus fylkeskommune gikk våren 2013 fra å distribuere politiske saker som papirdokumenter over til elektronisk distribusjon.

Som fylkespolitiker i Akershus vil du få låne et nettbrett, hvor du benytter programmet ePolitiker for å få tilsendt møteinnkallinger og saksdokumenter, og programmet GoodReader for å lese og gjøre egne notater i dokumentene.

Programmet «ePolitiker» kan benyttes på nettbrett med operativsystemet IOS (iPad og iPhone), men vil også bli tilgjengelig for Android (både nettbrett og smarttelefoner). Det innebærer også at dersom du har en smarttelefon privat, kan du også benytte programmet.

Her er en liten introduksjonsvideo. Den viser de første politikerne i Akershus fylkeskommune som mottar sine nettbrett, installerer SIM-kort og den nødvendige programvaren:

 

 (Finnes også i en versjon uten musikk)

Slik laster du ned og installerer ePolitiker

Programmet er tilgjengelig i AppStore (ikke i Google Play). Programmet er gratis å laste ned og installere, men du må ha en gyldig brukerID fra fylkeskommunen for å kunne logge deg på. Er du kommunepolitiker, kan du også benytte ePolitiker for kommunens saksdokumenter, forutsatt at din kommune også har tegnet avtale om bruk av ePolitiker.

Er du fylkespolitiker og trenger IT-hjelp?

Kontakt IT-brukerstøtte på e-post brukerstotte@afk.no, eller telefon 22 05 55 99 i fylkeskommunens åpningstid.

 

Kontakt

Trude Remme
Rådgiver