1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Pressemeldinger

Pressemeldinger publiseres på denne siden og sendes avisredaksjoner i regionen. Enkelte pressemeldinger publiseres også under nyheter i forsiden.


Filtrering av artikellisten

Akershus med gode resultater i 2015

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2015.

116 millioner til idrett og friluftsliv

Akershus er tildelt 116, 4 millioner kroner i spillemidler til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Akershus er det fylket i landet som får mest spillemidler, for andre år på rad.

Konkurrerer i yrkesfag

I april og mai avholder de videregående skolene i Akershus, sammen med World Skills Norway, fylkeskonkurranser innen yrkesfag. Se oversikten for å finne ut når det er konkurranse på en skole nær deg.

Fikk pris for sitt arbeid med barn og unge

Akershusprisen 2016 går til Ressursnettverket for barn og unge (RBU). – Dette er en stor ære, og med disse midlene kan vi hjelpe enda flere enn de 250 som vi har bistått så langt, sier grunnlegger av RBU, Inge Sveen.

Større og mer slagkraftige regioner på Østlandet

Stortinget ba i juni 2015 Regjeringen legge frem en ny stortingsmelding om nye oppgaver til større regioner. Stortinget pekte på større regioner som en forutsetning for å overføre nye oppgaver til regionalt folkevalgt nivå.

Tall og fakta om klima, samferdsel og miljø

Et nytt statistikkhefte presenterer tall om klima og energi, reisevaner og pendling, vei- og kollektivtrafikk, vann og avløp, støy og lokal luftforurensning, og arealbruk og tettstedsutvikling.

Handlingsplan for å forebygge radikalisering

Fylkestinget vedtok 14. mars handlingsplan for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme for den videregående skolen.

Vil ha større og sterkere regioner

Fylkestinget ønsker en sammenslåing av fylker til større og sterkere regioner.

25 016 søkere til videregående opplæring

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 23 440 søkere til fylkets videregående skoler og 1576 søkere til læreplass i bedrift.

-Positive signaler i NTP-forslaget

Forslaget til Nasjonal transportplan NTP) ble lagt fram mandag 29. februar. -Det er gledelig med en sterkere satsing på byområdene, sier fylkesordfører Anette Solli.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet