1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Pressemeldinger

Pressemeldinger publiseres på denne siden og sendes avisredaksjoner i regionen. Enkelte pressemeldinger publiseres også under nyheter i forsiden.


Filtrering av artikellisten

60 000 kroner til TV-aksjonen

Akershus fylkeskommune støtter årets TV-aksjon med 60 000 kroner. TV-aksjonen 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22. oktober.

4,7 millioner kroner til friluftsliv

Akershus fylkeskommune har fordelt 4, 7 millioner kroner til blant annet friluftsaktiviteter for barn og utvikling av turstier i Akershus.

Miljøversting kan bli utslippsfri til 2022

Buskerud, Akershus og Oslo har gått sammen om å se på mulighetene for utslippsfrie båtruter i Oslofjorden. Utredningen har vurdert de tekniske og økonomiske mulighetene for å få realisert hurtigbåter uten utslipp. Studien har også vurdert samfunnsnytten og angir når utslippsfrie hurtigbåter kan være på plass.

21 737 søkere får nå tilbud om skoleplass

Resultatet av første inntaket til videregående skoler i Akershus er nå klart. I disse dager får 21 737 søkere tilbud om skoleplass. 93,7 prosent av de som er tatt inn har fått plass på sitt første ønske.

Samarbeid skal skape vekst og innovasjon i bruken av skogsresurser

Prosjektet "The Bioeconomy Region" skal bidra til vekst og innovasjon basert på råvarer fra skogen for å imøtekomme behovet for nye biomaterialer og fornybar energi.

Utredning om kollektivløsninger for Nedre Romerike

Akershus fylkeskommune har mottatt en faglig utredning om kollektivtransport for Nedre Romerike. Utredningen vurderer ulike konsepter for kollektivbetjening av Lørenskog, Ahus, Strømmen, Lillestrøm og Kjeller.

Signerte bymiljøavtale

Fylkesordfører Anette Solli, byrådsleder Raymond Johansen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen signerte tirsdag 13. juni bymiljøavtalen.

Oslopakke 3: Enighet om endringer i bompengesystemet

Partene i Oslopakke 3 samarbeidet ble 13. juni enige om endringer i bompengesystemet i tråd med Oslopakke 3-avtalen fra juni i fjor. Dette sikrer finansiering av de store samferdselsprosjektene i Oslo og Akershus som det allerede er enighet om. Endringene vil også gi et mer rettferdig bompengesystem, som bidrar til bedre luft, vesentlig bedre fremkommelighet og store reduksjoner i klimagassutslipp i regionen.

Hjelpende Hender fikk Akershusprisen 2017

Akershusprisen 2017 gikk til Hjelpende Hender, en frivillig organisasjon som bistår folk som har behov for hjelp i hverdagen. Fylkesordfører Anette Solli, sammen ned kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, delte ut prisen tirsdag 6. juni.

Vil åpne for mer kultur og frivillighet

-Sammen med kommunene og frivilligheten ønsker vi å løfte fram talentene i Akershus. For å synliggjøre resultatene av et slikt samarbeid, er vi stolte av å kunne presentere DanseFOT-prosjektet, et samarbeid mellom fylkeskommunen og Bærum kommune om talentutvikling, og dansegruppen Happy Feet sier fylkesordfører Anette Solli.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet