1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til sekundærmeny
 4. Hopp til hurtigsøk

Om Akershus

«Oslos grønne belte» blir Akershus ofte kalt - fylket som omkranser hovedstaden. Akershus er blant Norges minste fylker i areal, men et av de største når vi ser på antall innbyggere.

 • Foto:
 • Stupetårnet på Hvalstrand i Asker. Foto Kimm Saatvedt
  Stupetårnet på Hvalstrand i Asker. Foto Kimm Saatvedt Foto: Foto Kimm Saatvedt
 • Solli er en gammel markagård i Asker som ligger høyt og enslig til på grensen til Lier. Kulturlandskapet på Solli består blant annet av et godt bevart beitelandskap.
  Solli er en gammel markagård i Asker som ligger høyt og enslig til på grensen til Lier. Kulturlandskapet på Solli består blant annet av et godt bevart beitelandskap. Foto: Akershus fylkeskommune
 • Det fredete anlegget Fetsund lenser er et sentralt og viktig kulturminne i Nordre Øyeren i Fet kommune. Foto: AFK
  Det fredete anlegget Fetsund lenser er et sentralt og viktig kulturminne i Nordre Øyeren i Fet kommune. Foto: AFK Foto: AFK
 • Bevaringsverdig trehusmiljø i Drøbak i Frogn kommune. Foto: AFK
  Bevaringsverdig trehusmiljø i Drøbak i Frogn kommune. Foto: AFK Foto: AFK

Akershus er et fylke med store kontraster. Her finner du landets ledende høyteknologiske ressurssentra, forskningsinstitusjoner, konsulentbedrifter, kontor- og servicebedrifter og storflyplassen på Gardermoen.

Samtidig er Akershus landets største kornfylke, har store friluftsområder og rike naturverdier. Kysten langs Oslofjorden, landsbygda, skog og mark byr på spennende opplevelser. Alt sammen i kort avstand til hovedstaden.