1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

- Kunsten bringer regionene nærmere hverandre

Østlandsutstillingen viser samtidskunst av kunstnere med tilknytning til østlandsområdet. 9. juni åpnet fylkesordføreren utstillingen i Trafo Kunsthall i Asker. Utstillingen blir stående til 1. juli.

I sin åpningstale omtalte fylkesordfører Anette Solli kunsten, kunstnerne og deres vilkår og kommenterte at årets utstilling kan bidra at regionene kommer nærmere hverandre. I år vises nemlig Østlandsutstillingen i to av de tre fylkeskommunene som skal etablere Viken, i Vestfossen kunstlaboratorium i Buskerud og i Trafo Kunsthall i Asker. 

Les mer om åpningen av utstillingen på østlandsutstillingsen nettsider

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de syv Østlandsfylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold. I 2018 arrangeres utstillingen for 39. gang.

Utstillingen finansieres av fylkeskommunene på Østlandet gjennom Østlandssamarbeidet og vises på flere arenaer.  Utstillingen har fri innsendingsrett for kunstnere med tilknytning til regionen, og i år søkte 727 kunstnere med 2496 verk. Av disse valgte juryen ut 78 verk av 39 kunstnere for de to visningsstedene.   

De mange kunstnere viser en god blanding mellom godt etablerte og nye unge kunstnere, mellom ulike materialer og former. Og kunstens verden er også et møtested mellom norskfødte og tilreisende østlendinger.

Les mer om årets kunstnere og deres kunstverk.

Pris til markant verk

Østlandsutstillingens pris for det mest markante verket ble i år tildelt Ayatgali Tuelubek (innreist til Norge fra Kazakstan) for videoinstallasjonen «The inivisible handjob of the New Economy.» 

Prisjuryen  begrunner valget slik: Årets mest markante verk 2018 er kanskje ikke et verk folk flest vil ha hatt hengende over sofaen. Det er heller ikke det mest visuelt høyt-skrikende i utstillingen. Men verket formidler på enkelt og underfundig vis viktige trekk i tiden – som på sikt vil angå oss alle. 

Ayatgali Tuleubek vant Østlandsutstillingens pris  C. Risaasen
Ayatgali Tuleubek vant Østlandsutstillingens pris
C. Risaasen

 

Les flere artikler

Mari Moen Holsve har skrevet Sommerles-fortellingen for fjerde år på rad.

Årets Sommerles er i gang!

15.06.2018

Les hele artikkelen

Østlandsutstillingen 2018

- Kunsten bringer regionene nærmere hverandre

13.06.2018

Les hele artikkelen

- Jeg ble glad for tilbudet og tilliten, sier fylkesbiblioteksjef i Akershus fylkeskommune, Heidi Hovemoen (t.v) som nå blir seksjonsleder for kulturseksjonen etter Tone Østerdal (t.h).

Fylkesbiblioteksjefen blir konstituert leder for kulturseksjonen

11.06.2018

Les hele artikkelen

Minna Salami, MsAfropolitan, tok turen fra London for å åpne Mind the gap.

Det lønnsomme mangfoldet

26.05.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet