1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

25 598 søkere til videregående opplæring

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 23 914 søkere til fylkets videregående skoler, en økning på 396, og 1684 søkere til læreplass i bedrift, en økning på 55.

Søkemønsteret

Dette året har det vært en nedgang på 2,3 prosentpoeng som søker studieforberedende utdanningsprogram på Vg1. Totalt søker 64,4 prosent om denne typen utdanningsprogram. Det betyr at de yrkesfaglige utdanningsprogrammene har hatt en tilsvarende økning. Helse- og oppvekstfag er det utdanningsprogrammet med størst økning, mens studiespesialisering har størst tilbakegang.

Tradisjonelt har det vært stor søkning til Vg1 studiespesialisering i Asker og Bærum. Denne søkningen har i år gått ned fra 60,4 prosent til 55. I Follo er det 44,9 prosent av søkerne som primært ønsker studiespesialisering mot 46 i 2017. På Romerike har søkningen til Studiespesialisering gått opp fra 39,5 prosent til 40,5. Totalt er det 57,7 prosent av søkerne på Romerike som har et studieforberedende utdanningsprogram som sitt første ønske i søknaden mot 58,7 i 2017.

Skolene som har flest søkere i forhold til elevplasser er Lørenskog, Jessheim, Lillestrøm og Ås.

Nå skal skoletilbudet tilpasses

Nå starter arbeidet med å tilpasse skoletilbudet slik at flest mulig får sitt første ønske oppfylt.

På Vg1 har søkerne rett til å komme inn på ett av sine tre søkte utdanningsprogram. På Vg2 og Vg3 har søkerne rett til å komme inn på et programområde som bygger på det søkeren har gått på.

Alle som har rett til videregående opplæring vil få en plass.

Hovedtall, søkning fordelt på utdanningsprogram og skole

  • Hovedtall, søkning til videregående opplæring 1. mars 2018
  • Utdanningsprogram, søkning til videregående opplæring mars 2018
  • Søkning pr skole, søkning til videregående opplæring mars 2018

Hovedtall, søkning fordelt på utdanningsprogram og skole

Les flere artikler

Avtalen er signert. F.v.: prosjektdirektør Roger Morsund (AFK eiendom FKF), avdelingsleder/prosjektleder Anders Kristiansen (Ruta Entreprenør Oslo), adm. dir. Kenneth Johnsen (AFK eiendom FKF) og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde (AFK eiendom FKF).

Entreprenør valgt til Ås-prosjekt

20.06.2018

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus, John Arve Eide setter stor pris på den gode jobben lærere og ledere gjør for Akershus-skolen.

Akershus har flest elever som fullfører videregående skole i Norge

11.06.2018

Les hele artikkelen

Herman Roll Ludvigsen ved Eikeli videregående skole i Bærum, vant tredjeplass under utdelingen av Holbergprisen.

Eikeli-elev fikk 3. plass under utdelingen av Holbergprisen

07.06.2018

Les hele artikkelen

Nye elever på Vg1 i skoleåret 2018/2019 kan bestille subsidiert datamaskin i perioden 18. juni 2018 til 30. april 2019. Dette gjelder også elever i innføringsklasser for minoritetsspråklige.

Har du skaffet deg bærbar datamaskin til skolestart?

06.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet