1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Vil øke interesse og rekrutteringen til yrkesfag med Facebookside

Akershus fylkeskommune ønsker å vise de mange mulighetene man har innen yrkesfag med Facebooksiden "Drømmejobben".

Avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune administrerer den nye siden, og vil legge ut filmer, artikler og annet relevant materiale og informasjon som kan hjelpe ungdommene til å ta et godt utdanningsvalg som kan lede til drømmejobben.

Ungdommer, foreldre, skoler og de ulike bedrifter og bransjene i fag- og yrkesopplæringen vil være en målgruppe for siden. Bedriftene i næringslivet, verkstedene i skolene, fag og yrkesopplæringen kan ved historie - og bildedeling via Facebookside gi innsikt i hvor spennende fag og yrkesopplæringen er. Ved å like og dele det som legges ut på siden vår, vil flest mulig kunne ta del i fag – og yrkesopplæring fra innsiden.

– Norge har et stort behov for fagarbeidere i årene som kommer og da er det viktig at flere ungdommer  velger et yrkesfaglig utdanningsløp som gir dem et fag- eller svennebrev, og kanskje drømmejobben, sier fylkesdirektør for videregående opplæring, John Arve Eide.

– Dette er et samfunnsansvar hvor vi ønsker å gjøre vår del av jobben. Et godt sammarbeide med bedriftene, bransjene og partene i arbeidslivet er en avgjørende faktor i dette arbeidet, avslutter Eide.

Se videoer fra yrkesfag-kampanjen:

Les flere artikler

- Forskning har vist at det å ha en flott lærer kan være den viktigste faktoren som avgjør om eleven får en god utdanning, sa Bill Gates da han leste opp de siste ti kandidatene til å vinne Varkey Foundation Global Teacher Prize.

Bill Gates annonserte Nannestad-lærer blant verdens 10 beste lærere

16.02.2018

Les hele artikkelen

Torill Hauglid og Thomas Leirset blir rektor ved Nes- og  Nadderud videregående skole

Nye rektorer på Nadderud og Nes videregående skole

14.02.2018

Les hele artikkelen

Når en bedrift tar inn en lærling for første gang, kan det være lurt å sette seg inn i hvilke oppgaver du har, for at lærlingen skal få et godt utbytte av læretiden.

Slik følger du opp lærling i bedrift

14.02.2018

Les hele artikkelen

Elevene blir involvert i å beskrive sin

Fylkeskommunen går nye veier for å skape trivsel

13.02.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet