1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fylkeskommunen går nye veier for å skape trivsel

Involvering og brukermedvirkning er sentralt i alle byggeprosjekter. I januar i år tok Akershus fylkeskommune dette ett skritt videre, ved å inkludere barne- og ungdomsrådet i planleggingen av en ny skole.

En ny videregående skole med 1100 elevplasser skal etter planen stå ferdig i Ski sentrum i 2023. Skolen skal ha et bredt tilbud innen studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Ski kommune har vedtatt at kommunale tjenester, som blant annet bibliotek og kulturskole, skal lokaliseres til den nye skolen.

22. januar var barne- og ungdomsrådet, med elever fra femte trinn og oppover, arkitekter, brukere og representanter fra fylkeskommunen samlet i kommunestyresalen i Ski for å diskutere hvordan den nye videregående skolen kan se ut.

Øystein, elev på Langhus skole, Norah, elev på Kråkstad skole, og Behin, elev på Ski ungdomsskole, var blant de 15 elevene fra rådet, som ble invitert til å fortelle om sin «drømmeskole».

- Det er bra at vi kan være med å planlegge vår egen fremtid, sier Øystein.

- Lillebroren min kommer til å gå på skolen. Det er viktig at elevene som kommer i fremtiden får en god skole, sier Norah.

- Jeg får ikke oppleve selv hvordan det blir å gå på den nye skolen, siden jeg går på ungdomsskole i dag, men er glad for at jeg kan hjelpe andre med å få en god skole, sier Behin.

Ny modell

Vanligvis blir elevmedvirkning ivaretatt av elevrådsrepresentanter ved den aktuelle skolen. Men siden det er snakk om en helt ny skole, ble det i dette tilfellet valgt å involvere barne- og ungdomsrådet i Ski kommune, sier Mona Øksnes, seksjonsleder skolebygg i Akershus fylkeskommune.

- Dette kan være en modell som kan benyttes på andre nye skoler også, sier hun.

Hva er prosessen videre nå? 

- Tilbakemeldingene blir nå behandlet og sammenstilt i et funksjons- og arealprogram som ligger som grunnlag for den videre planlegging av skolen. 

Skal bidra til trivsel

Ny videregående skole i Ski er en del av skolestrukturprosjektet til fylkeskommunen: «Fremtidenes skolestruktur mot 2030».

- Akershus er et fylke i vekst. Det er planlagt store utbygginger av eksisterende og nye skoler. Det er vedtatt at det skal bygges en ny videregående skole sentralt i Ski, ved rådhuset. Dette vil være med å dekke deler av behovet for flere elevplasser i Follo-regionen. Ved planlegging av skoler vektlegges et godt arbeidsmiljø for ansatte og elever. Vi har stor tro på å involvere og engasjere dagens og fremtidige elever i dette arbeidet. Slik kan de bidra til å utforme framtidens skole, sier Ingunn Nordvold, prosjektdirektør for skolestrukturprosjektet i Akershus fylkeskommune.

Dette er noen av ønskene til elevene:

  • Mer åpne arealer og farger – mindre murstein
  • Fine toaletter
  • Spesielle rom tilpasset studieretninger
  • Gode møbler
  • Mer variasjon i læringslokaler
  • En skole med bra inneklima

 

Prosjektside

 

Les flere artikler

- Forskning har vist at det å ha en flott lærer kan være den viktigste faktoren som avgjør om eleven får en god utdanning, sa Bill Gates da han leste opp de siste ti kandidatene til å vinne Varkey Foundation Global Teacher Prize.

Bill Gates annonserte Nannestad-lærer blant verdens 10 beste lærere

16.02.2018

Les hele artikkelen

Torill Hauglid og Thomas Leirset blir rektor ved Nes- og  Nadderud videregående skole

Nye rektorer på Nadderud og Nes videregående skole

14.02.2018

Les hele artikkelen

Når en bedrift tar inn en lærling for første gang, kan det være lurt å sette seg inn i hvilke oppgaver du har, for at lærlingen skal få et godt utbytte av læretiden.

Slik følger du opp lærling i bedrift

14.02.2018

Les hele artikkelen

Elevene blir involvert i å beskrive sin

Fylkeskommunen går nye veier for å skape trivsel

13.02.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet