1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus-lærer nominert til verdens beste lærer

Akershus har Norges beste videregående skoler, men nå kan det være at Akershus får verdens beste lærer.

Nannestad-læreren Barbara Anna Zielonka har blitt nominert til de 50 beste lærerne i verden for 2018. Dette er første gangen en lærer fra Norge har blitt nominert. Læreren fra Nannestad videregående skole setter stor pris på nominasjonen.

– Det føles fantastisk, og er veldig stort. Å bli sett og verdsatt betyr mye for meg, forteller Zielonka.

Lærernes Nobelpris

Global Teacher Prize ble grunnlagt i 2014. Det er Varkey Foundation som står bak denne prisen. Målet med prisen er å understreke hvor viktig rolle lærere spiller i samfunn og anerkjenne de beste lærerne.

– Dette er Nobelprisen innen utdanning, påpeker Zielonka.

Dette året var det 40.000 lærere som søkte for å bli nominert. Det er tydelig at konkurransen har blitt hardere og hardere hvert år. Finalen for Global Teacher Prize er satt til mars 2018. Alle 50 lærere som ble nominert til Global Teacher Prize 2018 skal delta i Global Education and Skills Forum 2018 i Dubai, hvor vinneren kåres den 18.mars. Vinneren mottar hele 1.000000 amerikanske dollar i premie.

– Jeg er kjempeglad for at jeg kommer til å bli bedre kjent med de 49 lærere fra hele verden som ble også nominert til denne prisen. Collaborative professionalism og nettverksbygging er viktig i jobben som lærer, sier Zielonka.

Et nåløye å bli nominert

Med rundt 40.000 søkere for å bli nominert, må man har utrettet noe spesielt for å bli plukket ut. Zielonka mener det kan være flere faktorer til at nettopp hun ble plukket ut.

– Jeg tror at det er kombinasjon av ganske mange ulike læringsmetoder og faktorer. Variasjon, hardt arbeid og et stort engasjement er avgjørende. Det er nøkkelelementer i min jobb. I løpet av 10 år har jeg prøvd å endre og forbedre min undervisning hvert år. Utvikling av dynamisk tankesett, digital borger- og lederskap hos elever, prosjektbasert læring, Genius Hour, Passion Projects, teknologirik undervisning, tverrfaglighet, bruk av digitale læringsressurser. Ikke minst globale prosjekter der elevene får brukt muntlige ferdigheter og læring i autentiske situasjoner i klasserommet. Det er noen av tingene som er kjempeviktig for meg. Noe jeg virkelig brenner for, understreker Zielonka.

Barbara Anna Zielonka har tidligere vunnet priser som «The Great Global Challenge Grant» for prosjektet «The Universe is Made of Tiny Stories” som den eneste europeiske læreren, Gullepleprisen 2017 i Norge for sitt arbeid med IKT i skolen, samt flere europeiske eTwinnings kvalitetsmerker.

– Det føles fantastisk, og er veldig stort.

Barbara Anna Zielonka

Les flere artikler

Ellen Møller frå Etterstad videregående skole snakka om kjønnsutradisjonelle val. Her saman med Gunvor Eldegard frå Akershus fylkeskommune.

- Rollemodellar og test av yrke er gode grep

16.03.2018

Les hele artikkelen

Rundt 120 elever og lærere hadde møtt opp på Samfunnssalen i Oslo, under Elevrådskonferansen 2018.

Vil motivere og inspirere elevrådene i Akershus

15.03.2018

Les hele artikkelen

Den store lærerjakten 2018 er i gang.

Den store lærerjakten er i gang

12.03.2018

Les hele artikkelen

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 23 914 søkere til fylkets 34 videregående skoler. Elever på Ski videregående skole.

25 598 søkere til videregående opplæring

07.03.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet