1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nytt dansekompani i Akershus

Akershus fylkeskommune har bevilget over 17 millioner kroner til et nytt dansekompani. Et etterlengtet tiltak, ettersom det finnes alt for få dansekompanier i Norge, mener initiativtaker Guro Nagelhus Schia.

- Bevilgningen har alt å si. Nå får vi midler til å virkelig sette i gang med å gjøre noe stort. Nå må vi ikke skrape sammen litt her og der for nesten å få til det vi vil, forteller Nagelhus Schia.

Det bevilges 17,5 millioner kroner for perioden 2018-21 til etablering av et nytt fast dansekompani med utspring i Akershus. Midlene skal gå til etablering av et profesjonelt danseteater for produksjon og formidling av nyskapende og utfordrende scenekunst av høy kvalitet. Det er initiativtaker Guro Nagelhus Schia som skal stå for dannelse av det nye dansekompaniet sammen med Vebjørn Sundby. Forslaget om bevilgningen til dansekompaniet ble fremmet av Høyre, FrP, Venstre, KrF og Senterpartiet, og ble vedtatt i fylkestinget.

Se video-intervjuet med Vebjørn Sundby og Guro Nagelhus Schia:

 

- For å realisere vår kulturplans målsetninger om talentutvikling, publikumsutvikling og kulturnæring, samt å bygge videre på DanseFOT, ønsker vi å gi støtte til etableringen av et fast dansekompani med utspring i Akershus, sier fylkesordfører i Akershus Anette Solli.

Et stort ansvar

- Vi er supertakknemlig for å få denne muligheten. Det er et stort ansvar som vi tar på alvor, og vi skal prøve vårt beste på å gjøre dette til noe veldig, veldig spennende for mange, poengterer Nagelhus Schia.

Talentsatsningene Follopiloten, DanseFOT og Mediefabrikken styrkes hver med kr 500.000. Akershus Teater styrkes med 500.000 fra 2019.

164,5 millioner kroner går til kultur, frivillighet og folkehelse i 2018. Av dette er det avsatt 68 millioner kroner til kunst og kulturformål, og 34,4 til Kulturminnevern. Tilskuddet til frivillige organisasjoner er på 29 millioner kroner, i tillegg til 2 millioner kroner i tilskuddsordning til lokale samfunnshus som brukes av frivillige organisasjoner.

Les flere artikler

Program for kulturkonferansen i Akershus

16.04.2018

Les hele artikkelen

Nye retningslinjer for kunstforvaltning i Akershus fylkeskommune

13.04.2018

Les hele artikkelen

Fordeling av tilskudd til festivaler

12.04.2018

Les hele artikkelen

Den internasjonale danseren Shintaro Oue gjestet Rud videregående skole, søndag 8. april.

DanseFOT fikk koreografi av internasjonal danse-stjerne

09.04.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet