1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Offisiell åpning av nye Jessheim videregående skole

Tirsdag 10. oktober ble Akershus fylkeskommunes nyeste skole offisielt åpnet, med plass til 1500 elever og 240 ansatte.

Akershus fylkeskommune er landets største skoleeier på videregående nivå og er nå leietaker av det største enkeltstående skolebygget (videregående skole) i Akershus. Skolebygget er nesten 25 000 kvadratmeter og har 880 rom. I midten av bygget er et stort og åpent rom som går over alle skolens fire plan. Dette er skolens samlingspunkt – «hjerte» – og huser kantine, auditorier og bibliotek.

Akershus fylkeskommune skal leie skolebygget av Skulebygg AS de neste 25 årene. Deretter overtar fylkeskommunen ansvaret for skolen.

Fylkesordfører Anette Solli gratulerte i sin tale elever og ansatte ved skolen med en ny og fantastisk flott skolebygning.

- Med et så flott skoleanlegg som dette, ligger forholdene til rette for best mulig læring. Vi har høye ambisjoner for våre elever og lærlinger. Skolen skal inspirere og motivere fra første dag. Her er grunnlaget lagt for det.
- Dette har vært et stort byggeprosjekt, med stor interesse fra mange. Samarbeidet med alle aktører, fra spaden ble stukket i jorda i 2014 til bygget stod klar til bruk til skolestart i høst, har gått svært bra, sier Solli og takker alle som har bidratt til å realisere skolen.

Skulebygg AS har vært byggherre og utbygger, og Veidekke Entreprenør AS i arbeidsfellesskap med Seby AS har vært totalentreprenør for prosjektet.

Video fra åpningen av nye Jessheim videregående skole (reporter, video, redigering: Marius Schumann Vannum, Akershus fylkeskommune).

Fokus på klima og miljø

Det er eiendomsforetaket til fylkeskommunen, AFK eiendom FKF, og prosjektleder Gjertrud Pettersen som har ledet byggeprosjektet.

- Det er lagt vekt på gode klima og miljøtekniske løsninger hele veien. Det er benyttet materialer med lavt CO2-utslipp og bygget tilfredsstiller krav til lavenergibygninger. Det er benyttet sedum-tak, som naturlig drenerer overflatevann, og det er brukt prefabrikkerte konstruksjoner for å redusere avfallet på byggeplassen. Det er god lydisolasjon og romakustikk, og bygget slipper inn mye lys. I tillegg er det brukt store midler på kunst, så forholdene er lagt godt til rette både for læring og trivsel.
- For å klare målene har det vær nødvendig med en streng styring av prosjektet. Det synes jeg vi har fått til. Alle parter som har vært involvert har dratt i samme retning, så jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere, sier Pettersen og legger til, at selv om bygget er fantastisk, så vil det ikke gå helt knirkefritt den første tiden. Så hun håper på litt tålmodighet i innkjøringsperioden.

Grip muligheten

Rektor ved skolen, Marit Gran, la vekt på hvor viktig det er at elever opplever mestring og at de opplever å se mulighetene som er for dem mens de går på skolen i sin tale. Fylkesdirektør for videregående opplæring og tidligere rektor ved skolen, John Arve Eide, understreket også viktigheten av å gripe mulighetene når man har den og la til hvor viktig det er å ta med seg den gode kulturen fra den gamle skolen til den nye.

Nytt parkanlegg

Rivningsarbeidet av den gamle skolen, et steinkast unna den nye skolen, er i sluttfasen. Når rivningsarbeidet er ferdig, skal det etableres et parkanlegg på tomten, som ferdigstilles høsten 2018.

 
Les også:

«Nye Jessheim videregående skole tar form»

Hjemmesiden til Jessheim videregående skole

Prosjektbrosjyre (PDF: 6.4 MB)

 

Les flere artikler

21 893 søkere får nå tilbud om skoleplass ved de videregående skolene i Akershus.

21 893 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2018

Les hele artikkelen

Godt over halvveis ferdig med taket. F. v. Kristoffer Robin Blaaflat, kontaktlærer Helge Lethigangas, Sindre Kristiansen og Marcus Torhjuul.

Yrkesfagelever med innsats for egen skole og lokalmiljø

25.06.2018

Les hele artikkelen

Fra venstre, Stefanie Richter (Tyskland), Larissa Herrmann (Tyskland), og Raquel Sarmiento (Spania) forteller det har vært lærerikt å se hvordan norske lærere underviser, og lære mer om det norske undervisningssystemet.

Årets europeiske lærerassistenter i Akershus tar farvel

22.06.2018

Les hele artikkelen

Avtalen er signert. F.v.: prosjektdirektør Roger Morsund (AFK eiendom FKF), avdelingsleder/prosjektleder Anders Kristiansen (Ruta Entreprenør Oslo), adm. dir. Kenneth Johnsen (AFK eiendom FKF) og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde (AFK eiendom FKF).

Entreprenør valgt til Ås-prosjekt

20.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet