1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Simen er vår nye fylkeselevrådsleder i Akershus

Under oppstartsseminaret for fylkeselevrådet på Lillestrøm den 27-28. september, ble det klart at Simen Merckoll Sem (18) tar over leder-rollen etter Mathias Weseth.

18-åringen er elev ved Eikeli videregående skole, og får nå lederansvaret over 23.000 elever i Akershus fylke. En utfordring som Simen tar på strak arm.

- Dette blir veldig spennende og utfordrende. Jeg har også et veldig flink styre rundt meg, så det kommer til å gå bra, sier han. Simen har lagt mange planer for tiltak som han ønsker å forbedre på skolene i Akershus.

- Jeg ønsker en bedre skolehelsetjeneste hvor man kan snakke med psykolog. Jeg ønsker også å liberalisere fraværsgrensen, slik at det blir lettere å få hjelp og ta opp eksamen hos privatist, påpeker 18-åringen.

 

Stort oppmøte

Under oppstartsseminaret var en representant fra nesten alle skolene i fylket, og to representanter fra de skolene som har over 900 elevplasser, på plass i Lillestrøm. Det var også representanter for lærlingene på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum. De ble geleidet gjennom seminaret av Akershus fylkeskommunes Andreas Nilsson og Janne Myrås, elev-, lærling- og mobbeombud, og Ragnhild Enstad, koordinator for fylkeselevrådet (avdeling for videregående opplæring). Det var her Simen ble valgt til ny leder, og nestleder ble Thea Thorsteinsen Stensbak fra Lørenskog videregående skole. Khayam Nami, lærling ved Drømtorp videregående skole i Follo, Oddvin Preinstad fra Ås videregående skole, Vida Kokvik fra Strømmen videregående skole, Stian Jensen fra Drømtorp videregående skole og Victoria Alstad fra Ski videregående skole er valgt som styremedlemmer.

 

Handlingsplanen ble revidert

Handlingsplanen ble i fjor vedtatt for to år, 2016-2018. Den ble revidert på oppstartsseminaret i år. De nye punktene som ble vedtatt var blant at fylkeselevrådet skal jobbe for mer seksualundervisning på videregående på alle trinn, og at det skal bli gratis å få vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. De ønsket også at lærlingene skal ha flere aktiviteter der de samles, og at skolene skal ha kildesortering og panteordninger.

Fylkeselevrådet vil også fortsette å jobbe for at lærlinger skal få benytte seg av skolehelsetjenesten, og styrke skolehelsetjenesten med blant annet flere helsesøstre og skolepsykologer, og at Oslo og Akershus skal være en og samme sone i kollektivtrafikken. Hvis du vil lese mer om den reviderte handlingsplanen, vil den bli publisert her. Hvis du vil følge fylkeselevrådet på Facebook, kan du komme inn på siden deres her.

Les flere artikler

Fra venstre, Stefanie Richter (Tyskland), Larissa Hermann (Tyskland), og Raquel Sarmiento (Spania) forteller det har vært lærerikt å se hvordan norske lærere underviser, og lære mer om det norske undervisningssystemet.

Årets europeiske lærerassistenter i Akershus tar farvel

22.06.2018

Les hele artikkelen

Avtalen er signert. F.v.: prosjektdirektør Roger Morsund (AFK eiendom FKF), avdelingsleder/prosjektleder Anders Kristiansen (Ruta Entreprenør Oslo), adm. dir. Kenneth Johnsen (AFK eiendom FKF) og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde (AFK eiendom FKF).

Entreprenør valgt til Ås-prosjekt

20.06.2018

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus, John Arve Eide setter stor pris på den gode jobben lærere og ledere gjør for Akershus-skolen.

Akershus har flest elever som fullfører videregående skole i Norge

11.06.2018

Les hele artikkelen

Herman Roll Ludvigsen ved Eikeli videregående skole i Bærum, vant tredjeplass under utdelingen av Holbergprisen.

Eikeli-elev fikk 3. plass under utdelingen av Holbergprisen

07.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet