1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus har inngått undervisningsavtale med GVO

Akershus fylkeskommune ved AVO har inngått formell avtale med Grønland voksenopplæring (GVO) om opplæring for Akershus-beboere som er løslatt fra fengsel, soner samfunnsstraff eller har vært under kontroll av kriminalomsorgen.

Avtalen ble underskrevet av rektor ved GVO, Kristin Husby og John Arve Eide, fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus. Avtalen kom på plass i de nye lokalene som GVO har sammen med Røde Kors i "Tilbakeføringssenteret", i Oslo.

Innsatte i norske fengsel har rett til opplæring under soning, og i Akershus fylkeskommune har Rud videregående skole en avdeling ved Ila fengsel, og Jessheim videregående skole har avdeling på Ullersmo fengsel, med underavdelinger Kroksrud og Ungdomsenheten Øst. Det er også innsatte fra Akershus i flere av de andre fengslene i Norge. 

Sikrer videre opplæring etter soning

Når innsatte slipper ut fra soning, eller er i andre former for "domstol-tiltak" har de også behov for opplæring, men det er ikke alltid ordinære skoler er ønsket eller mulig. For Akershus fylkeskommune sin del har de ikke hatt noen oppfølgingsklasse tidligere, og det har vært utfordrende å kunne gi et tilpasset tilbud på utsiden av muren. GVO har tidligere gitt tilbud til folk fra Akershus når de har hatt kapasitet, den nye avtalen forplikter i større grad.

Les mer om Grønland voksenopplæring og om tilbakeføringsklassene i Norge.

Les flere artikler

Avtalen er signert. F.v.: prosjektdirektør Roger Morsund (AFK eiendom FKF), avdelingsleder/prosjektleder Anders Kristiansen (Ruta Entreprenør Oslo), adm. dir. Kenneth Johnsen (AFK eiendom FKF) og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde (AFK eiendom FKF).

Entreprenør valgt til Ås-prosjekt

20.06.2018

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus, John Arve Eide setter stor pris på den gode jobben lærere og ledere gjør for Akershus-skolen.

Akershus har flest elever som fullfører videregående skole i Norge

11.06.2018

Les hele artikkelen

Herman Roll Ludvigsen ved Eikeli videregående skole i Bærum, vant tredjeplass under utdelingen av Holbergprisen.

Eikeli-elev fikk 3. plass under utdelingen av Holbergprisen

07.06.2018

Les hele artikkelen

Nye elever på Vg1 i skoleåret 2018/2019 kan bestille subsidiert datamaskin i perioden 18. juni 2018 til 30. april 2019. Dette gjelder også elever i innføringsklasser for minoritetsspråklige.

Har du skaffet deg bærbar datamaskin til skolestart?

06.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet