1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus har inngått undervisningsavtale med GVO

Akershus fylkeskommune ved AVO har inngått formell avtale med Grønland voksenopplæring (GVO) om opplæring for Akershus-beboere som er løslatt fra fengsel, soner samfunnsstraff eller har vært under kontroll av kriminalomsorgen.

Avtalen ble underskrevet av rektor ved GVO, Kristin Husby og John Arve Eide, fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus. Avtalen kom på plass i de nye lokalene som GVO har sammen med Røde Kors i "Tilbakeføringssenteret", i Oslo.

Innsatte i norske fengsel har rett til opplæring under soning, og i Akershus fylkeskommune har Rud videregående skole en avdeling ved Ila fengsel, og Jessheim videregående skole har avdeling på Ullersmo fengsel, med underavdelinger Kroksrud og Ungdomsenheten Øst. Det er også innsatte fra Akershus i flere av de andre fengslene i Norge. 

Sikrer videre opplæring etter soning

Når innsatte slipper ut fra soning, eller er i andre former for "domstol-tiltak" har de også behov for opplæring, men det er ikke alltid ordinære skoler er ønsket eller mulig. For Akershus fylkeskommune sin del har de ikke hatt noen oppfølgingsklasse tidligere, og det har vært utfordrende å kunne gi et tilpasset tilbud på utsiden av muren. GVO har tidligere gitt tilbud til folk fra Akershus når de har hatt kapasitet, den nye avtalen forplikter i større grad.

Les mer om Grønland voksenopplæring og om tilbakeføringsklassene i Norge.

Les flere artikler

Paviljonger utenfor Bjertnes videregående skole.  Vi ser eksisterende skolebygg i bakgrunnen.

Historisk paviljongprosjekt

19.09.2017

Les hele artikkelen

Flagget vaiet i vinden, da Rosenvilde vgs feiret 100 år.

Rosenvilde feiret 100-års jubileum

15.09.2017

Les hele artikkelen

Rektor ved GVO, Kristin Husby, signerte avtalen sammen med John Arve Eide, Fylkesdirektør for videregående opplæring.

Akershus har inngått undervisningsavtale med GVO

13.09.2017

Les hele artikkelen

Alle involverte i

Skoleelever tar over driften i Eidsvollbygningene

11.09.2017

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet