1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fornebubanen har inngått kontrakt om rådgivningstjenester

Fornebubanen signerte tirsdag 12. september kontrakt for rådgivningstjenester med Multiconsult og Cowi.

Avtalen er verdt flere hundre millioner kroner, og er en rammeavtale på tre år, med mulighet for forlengelse på til sammen ti år. Multiconsult ASA og Cowi Norge AS har inngått en Joint Venture-avtale om å levere ingeniørtjenester til Fornebubanen. Begge selskapene har inngående kunnskap og erfaring med byutvikling, infrastruktur og samferdsel fra større byggeprosjekter i Norge og utlandet. Partene som er involvert i Fornebubanen skal jobbe i en digital samarbeidsmodell, BIM (bygningsinformasjonsmodellering), som skal sørge for en mest mulig effektiv fremdrift.

Fornebubanen ble ved nyttår i år etablert som en egen etat. Etaten jobber nå med et forprosjekt for Fornebubanen, som skal gjennom en ekstern kvalitetssikring i 2018, før endelig finansiering kan skje.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Vi har hatt en åpen tilbudsrunde, og har vært gjennom en grundig prosess for å finne gode og dyktige samarbeidspartnere. Vi er glad for å kunne inngå kontrakt med Multiconsult og Cowi, sier direktør Irene S. Måsøval i Fornebubanen. 

En viktig milepæl

Fornebubanen er et felles utbyggingsprosjekt mellom Akershus fylkeskommune og Oslo kommune. Det skal bygges en helt ny T-banelinje fra Fornebu til Oslo, som skal kobles på ved Majorstuen stasjon. Den nye traséen blir over åtte kilometer lang – og vil være avgjørende for å kunne håndtere den fremtidige befolkningsveksten i regionen. På Fornebu planlegges det for flere tusen nye boliger – og nye arbeidsplasser.

- Vi jobber for at Oslo skal bli en fossilfri by. Fornebubanen er et stort og viktig prosjekt som vil gjøre det langt enklere å reise miljøvennlig og la bilen stå. Det skal legges til rette for flere hundre sykkelparkeringer ved stasjonene, slik at vi kan bidra til å skape en grønn og levende by, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.

- Det er gledelig at det nå er inngått kontrakt med rådgivningstjenester, det betyr at Fornebubanen er et skritt nærmere mot byggestart. Nå er det viktig å holde god framdrift videre i prosjektet, sier fylkesordfører Anette Solli i Akershus fylkeskommune.

Gleder seg til å ta fatt på jobben

- Man har snakket om Fornebubanen gjennom en årrekke, og nå er det vi som skal være med på å realisere den. Dette er et av de mest utfordrende samferdselsprosjektene i Norge i moderne tid. COWI har god erfaring fra tilsvarende store metroprosjekter, blant annet i København, og med dette prosjektet befester vi oss som Skandinavias ledende metrorådgiver, sier Egil Bøckmann, administrerende direktør i COWI.

- Vi er utrolige glade for å vinne denne rammeavtalen. Dette er et prosjekt med høy faglig prestisje og med stor betydning for den videre utviklingen av hovedstaden. Byutvikling og urbanisme står høyt på vår strategiske agenda. Fornebubanen vil derfor være et prosjekt som blir høyt prioritert av Multiconsult-gruppen i årene som kommer. Nå bare gleder vi oss til å ta fatt på oppgaven, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult.

Les flere artikler

Til sammen 39 elbusser skal trafikkere på Romerike fra sommeren 2019. Solveig Schytz (t.h.), leder av hovedutvalg for samferdsel, Trine Holand, områdeleder for nordøst Ruter og Jan Volsdal, administrerende direktør i Nobina.

39 elbusser på Nedre Romerike fra sommeren 2019

15.06.2018

Les hele artikkelen

Illustrasjon av nye Oslo Bussterminal.

Modernisering av Oslo Bussterminal

14.06.2018

Les hele artikkelen

Daniel Rees, byrådssekretær miljø og samferdsel i Oslo kommune og Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, tok i mot prispengene av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

14.06.2018

Les hele artikkelen

Akershusstatistikk 3/2018 omhandler tall og fakta for ulike tema relatert til miljø og samferdsel i Akershus

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

13.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet