1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Må holde på engasjementet

De frivillige organisasjonene og alt frivillig engasjement har dype røtter i det norske samfunnet. Den allmenne moderniseringen i samfunnet påvirker også frivilligheten. Derfor ønsker Akershus fylkeskommune å belyse noen perspektiver og utfordringer for dette fagområdet.

Frivillighetskonferansen ble avholdt 13. juni 2017 i Akershus fylkeskommunes lokaler i Oslo. Konferansen skulle bidra til å belyse nasjonal og regional politikk på frivillighetsområdet, og presentere aktuell kunnskap, erfaring og forskning på fagområdet.

- Det er nødvendig å reflektere over endringer i samfunnsutviklingen for å sikre frivilligheten også i fremtiden. I tillegg er det nødvendig å anerkjenne frivilligheten som et mål i seg selv med all sin aktivitet som bidrar til gode lokalsamfunn, sier seniorrådgiver Janne Lundgren, i avdelingen for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune.

 Se video fra Frivillighetskonferansen:

For det offentlige er det viktig at de frivillige bidrar med til å løse ulike samfunnsutfordringer. Noen ganger er de frivillige vel så gode til det.

- Paul Chaffey

Utvikling

Det er viktig å følge med i timen, for å være i takt med samfunnsendringer. Med Frivillighetskonferansen ønsket fylkeskommunen å være nettopp det. Konferansen skal være en møteplass for dialog, nettverksbygging og kompetanseheving. Professor Haakon Lorentzen har bidratt til arbeidet med dokumentet: Frivillighet i Akershus – perspektiver og utfordringer.

- En utfordring er å få personer til å påta seg verv, til å være entusiaster over tid. Det krever kanskje at man må bruke litt tid og krefter på akkurat det. Å bli profesjonell i å tenke hvordan skal man få tak i nye medlemmer, hvordan skal vi holde på dem? Det tror jeg blir den store utfordringen, understreker Lorentzen.

Viktig for å løse samfunnsutfordringer

Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey, mener at samarbeidet mellom frivilligheten og staten er viktig for å løse samfunnsutfordringer, hvor hver part kan se løsninger fra forskjellige perspektiv.

- For det offentlige er det viktig at de frivillige bidrar med til å løse ulike samfunnsutfordringer. Noen ganger er de frivillige vel så gode til det. Man ser ting fra litt andre vinkler. Noen av de utfordringene vi skal løse blir stadig mer kompliserte, og da er det kanskje nettopp sånn at frivillighetens evne til å se med et annet perspektiv, som kan gi de svarene vi trenger, forklarer Chaffey.

 

Les flere artikler

Rune Winum, seksjonsleder for idrett, friluftsliv, frivillighet og folkehelse, og Marianne Fugløy Lidstrøm, som er leder for drift og forvaltning i fylkeskommunens lokaler i Galleriet er meget glade for å få bronse-sertifisering som sykkelvennlig arbeidsplass.

Akershus fylkeskommune har blitt en sykkelvennlig arbeidsplass

02.03.2018

Les hele artikkelen

Ny rapport om helsefremmende stedsutvikling i Akershus

20.02.2018

Les hele artikkelen

Treningstilbudet

Søk midler fra Akershusfondet!

19.02.2018

Les hele artikkelen

Det har blitt gull, sølv, og bronse til utøvere fra Akershus fylke.

Stor medaljesanking i OL til utøvere fra Akershus

16.02.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet