1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Må holde på engasjementet

De frivillige organisasjonene og alt frivillig engasjement har dype røtter i det norske samfunnet. Den allmenne moderniseringen i samfunnet påvirker også frivilligheten. Derfor ønsker Akershus fylkeskommune å belyse noen perspektiver og utfordringer for dette fagområdet.

Frivillighetskonferansen ble avholdt 13. juni 2017 i Akershus fylkeskommunes lokaler i Oslo. Konferansen skulle bidra til å belyse nasjonal og regional politikk på frivillighetsområdet, og presentere aktuell kunnskap, erfaring og forskning på fagområdet.

- Det er nødvendig å reflektere over endringer i samfunnsutviklingen for å sikre frivilligheten også i fremtiden. I tillegg er det nødvendig å anerkjenne frivilligheten som et mål i seg selv med all sin aktivitet som bidrar til gode lokalsamfunn, sier seniorrådgiver Janne Lundgren, i avdelingen for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune.

 Se video fra Frivillighetskonferansen:

For det offentlige er det viktig at de frivillige bidrar med til å løse ulike samfunnsutfordringer. Noen ganger er de frivillige vel så gode til det.

- Paul Chaffey

Utvikling

Det er viktig å følge med i timen, for å være i takt med samfunnsendringer. Med Frivillighetskonferansen ønsket fylkeskommunen å være nettopp det. Konferansen skal være en møteplass for dialog, nettverksbygging og kompetanseheving. Professor Haakon Lorentzen har bidratt til arbeidet med dokumentet: Frivillighet i Akershus – perspektiver og utfordringer.

- En utfordring er å få personer til å påta seg verv, til å være entusiaster over tid. Det krever kanskje at man må bruke litt tid og krefter på akkurat det. Å bli profesjonell i å tenke hvordan skal man få tak i nye medlemmer, hvordan skal vi holde på dem? Det tror jeg blir den store utfordringen, understreker Lorentzen.

Viktig for å løse samfunnsutfordringer

Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey, mener at samarbeidet mellom frivilligheten og staten er viktig for å løse samfunnsutfordringer, hvor hver part kan se løsninger fra forskjellige perspektiv.

- For det offentlige er det viktig at de frivillige bidrar med til å løse ulike samfunnsutfordringer. Noen ganger er de frivillige vel så gode til det. Man ser ting fra litt andre vinkler. Noen av de utfordringene vi skal løse blir stadig mer kompliserte, og da er det kanskje nettopp sånn at frivillighetens evne til å se med et annet perspektiv, som kan gi de svarene vi trenger, forklarer Chaffey.

 

Les flere artikler

Økonomiplan 2018-2021

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2018-2021

25.10.2017

Les hele artikkelen

Mange av ordførerne i Akershus stilte opp under tv-aksjonen. Fra venstre: Øystein Slette, Enebakk, Ola Nordal, Ås, Thomas Sjøvoll, Oppegård, Truls Wikholm, Nesodden, Tom Anders Ludvigsen, Vestby, Odd Haktor Slåke, Frogn og foran Camilla Hille, varaordfører Ski

TV-aksjonen 2017: 25 millioner samlet inn i Akershus

25.10.2017

Les hele artikkelen

Dagskonferansen ble åpnet med paneldebatt. Fra venstre: Tonelise Holm, fylkesleder i Mental Helse Akershus, Kristin Gustavson, seniorforsker ved avdeling for psykiske lidelser på Folkehelseinstituttet, Mira Sletten, forsker ved norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA), og Siv Tove Engebråten, spesialrådgiver i Norsk psykologforening.

Setter fokus på psykisk helse i Akershus fylke

03.10.2017

Les hele artikkelen

Vibecke Østby, TV-aksjonsleder, Magda Sandbæk og Øystein Slette, ordfører i Enebakk kommune, stilte opp under Akershus fylkesakjonskomite-møte den 27. september.

Trofast frivillig ble hedret

28.09.2017

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet