1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Oppstart for Sommerles – en lesekampanje for barn

Skedsmo bibliotek markerte 1. juni starten på årets Sommerles-kampanje med forfatterbesøk av Marius Molaug og over 300 skoleelever på plass på Samfunnshuset på Skedsmokorset.

Sommerles er en digital leselystkampanje for elever fra 1. til 7. trinn, og i år er 20 av 22 Akershus-kommuner med. Det er folkebibliotekene som gjennomfører kampanjen, med fylkesbiblioteket som et administrerende ledd.

Gjensidig inspirasjon

Det var ingenting å utsette på engasjementet hos elevene da forfatter, redaktør og tegneserieskaper Marius Molaug kom på besøk til Skedsmokorset.

Ivrige elever fra Skedsmokorset
Ivrige elever fra Skedsmokorset

Spørsmålene haglet under seansen der han leste fra sine fire bøker i den humoristiske «Verdens verste»-serien, og det var tydelig at en stor del av elevene også var godt kjent med bøkene fra før.

– Hva er din motivasjon for å være med på et slikt avspark for Sommerles-kampanjen? 

– Det er alltid supergivende å møte barn! Og selvsagt er det helt herlig hvis jeg eller bøkene mine kan inspirere dem til å lese mer. Jeg kommer ikke på mye annet som er like viktig, sier Molaug, som gir ut enda en «Verdens verste»-bok til høsten.

– Hva tror du er de viktigste faktorene for å skape leselyst hos barn og unge?

– Det er viktig å ikke fokusere på hva de leser, men at de leser. Derfor er jeg stor tilhenger av at barna blir tilbudt et bredt utvalg av forskjellige typer litteratur, så alle kan finne sin vei, og i sitt tempo. Jeg har ellers veldig tro på kombinasjonen av tekst og tegning. Tegneserier og bøker med mange tegninger ufarliggjør stoffet, og når man først har knekt lesekoden er det jo så mye lettere å sluke mer teksttunge bøker senere.

Forfatter Marius Molaug var lei seg fordi teknikken ikke fungerte, men Line og Ida Angelica fra Brånåsen skole tok det med et smil.
Forfatter Marius Molaug var lei seg fordi teknikken ikke fungerte, men Line og Ida Angelica fra Brånåsen skole tok det med et smil.

Sommerles gjennom tre måneder

Leselystkampanjen går fra 1. juni til 31. august, men skal på ingen måte være noen skolelekse: Målet er at barna skal ha det gøy med å lese bøker.

På nettsiden sommerles.no får de nivåtilpassede oppgaver, samler poeng og får troféer, og de kan se hva venner leser. Underveis gjør de seg også fortjent til små fysiske premier som hentes på biblioteket. 

I Skedsmo avsluttes kampanjen høytidelig den 2. september med en tradisjonell og svært populær iskremfest.

Les flere artikler

Forsideillustrasjon

Leverte gode resultater i 2017

14.05.2018

Les hele artikkelen

Invitasjon til prekvalifisering kunstprosjekter

30.04.2018

Les hele artikkelen

Program for kulturkonferansen i Akershus

16.04.2018

Les hele artikkelen

Nye retningslinjer for kunstforvaltning i Akershus fylkeskommune

13.04.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet