1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nytt elev-, lærling- og mobbeombud i Akershus fylkeskommune

Janne-Marie Myrås (47) fra Sørumsand blir kollega med Andreas Nilsson, i et nytt prøveprosjekt som er vedtatt i fylkestinget.

Dermed blir det to personer som skal sikre fylkeskommunens arbeid mot mobbing og annen uønsket adferd i skolen, samt bistå elever og lærlinger som trenger råd og veiledning i forbindelse med videregående opplæring.

Janne har jobbet med barn og ungdom helt siden hun ble yrkesaktiv. Hun har jobbet i barnehage, som miljøterapeut på skole, men lengst fartstid har hun som kontaktperson i barnetjenesten. I tillegg har hun erfaring som talsperson for barn- og unge i fylkesnemnda for Oslo og Akershus og tilhørende tingretter. Janne har en rekke kurs og sertifiseringer som vil komme til god nytte i den nye jobben. Hun er vant til å snakke med barn og unge som opplever at de befinner seg i en vanskelig livssituasjon, samt å jobbe tverretatlig. Janne mener at tverrfaglig samarbeid er viktig for å lykkes i kampen mot mobbing og annen uønsket oppførsel i skolen.

- Sammen skal vi hjelpe unge som er i en vanskelig situasjon, sier hun.

Gleder seg til å ta fatt på oppgaven

- Jeg er opptatt av at barn og unges stemmer skal bli hørt i saker som omhandler dem. Det er fortsatt viktig å styrke elevenes rettigheter, slik at man kan skape et trygt og godt skolemiljø, forteller Myrås, som tiltrer stillingen 1. juni.

- Jeg er opptatt av barns rettigheter, og har et stort engasjement, noe som er viktig i denne rollen. Det blir nå viktig å synliggjøre ombudsrollen, slik at ungdom som trenger det, lett kommer i kontakt med oss, sier hun. Janne har satt seg tydelige mål for hva hun vil utrette i den nye stillingen. Hun har erfaring med mobbing blant unge på flere ulike arenaer, også på sosiale medier. Hun ønsker å bruke denne kompetansen videre i sitt arbeid og mener selv det setter henne i stand til å forstå hva dette medfører for både ungdommen og dennes familie.

En ny kollega på laget

Nåværende elev-, lærling- og mobbeombud i Akershus fylkeskommune, Andreas Nilsson, er meget glad for å få en ny kollega på laget.

- Jeg har siden 2011 flagget for at vi har hatt et behov for å utvide ombudsrollen. Det er veldig bra at vi nå blir to personer. Det kunne ikke kommet raskt nok. Per i dag er det for mye jobb for en person. Så dette er en ren drøm. Vi kommer ikke til å bli manko på arbeidsoppgaver. Janne virker som en veldig hyggelig person, så dette tror jeg skal bli virkelig bra, kommenterer han. Janne ser også frem til å jobbe i team med Andreas.

- Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Andreas, ungdommene og samarbeidspartnere. Alt er nytt, så man må bare kaste seg ut i det. Nå skal vi utforme de nye arbeidsoppgavene sammen, og bestemme hvordan veien skal se ut fremover, avslutter hun.

Les også:

Les flere artikler

Elevene Kaja Svendsen og Simon Wasland Gjems vant gull under Skole-NM for Barn og ungdomsarbeiderfaget i Telemark.

Rosenvilde-elever tok NM-gull

20.04.2018

Les hele artikkelen

Liv Skjervheim Leistad, fra Akershus fylkeskommune, viste hvordan e-handel foregår, fra A til Å.

E-handelen er i gang!

18.04.2018

Les hele artikkelen

Duoen Henrik Sjølivangen og Oda Østebakken fra Skedsmo videregående skole, tok gull i elektrikerfaget.

Stor medaljesanking av Akershus-elever

13.04.2018

Les hele artikkelen

Slik kan flerbrukshallen se ut. Fremtidsbilde av tilbygget med flerbrukshall på Eikeli videregående skole.

Slik skal fylkeskommunen bygge flere idrettshaller

09.04.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet