1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til sekundærmeny
 4. Hopp til hurtigsøk

375 deltok på fag- og svennebrevutdeling

Rekordmange 1833 kandidater besto fag- eller svenneprøve i Akershus i 2016. 375 av disse deltok på utdelingen av fag- og svennebrev i Oslo Kongressenter tirsdag 14. mars.

 • -Samfunnet har stor bruk for den kompetansen dere har fått, sa fylkesvaraordfører Lars Salvesen i sin velkomsttale.
  -Samfunnet har stor bruk for den kompetansen dere har fått, sa fylkesvaraordfører Lars Salvesen i sin velkomsttale. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Susann Bråten Brun fra Nes på Romerike fikk utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget. Siri Baastad, leder av yrkesopplæringsnemnda overrakte statuett, blomster og en sjekk på 25. 000 kroner til beste lærling 2016.
  Susann Bråten Brun fra Nes på Romerike fikk utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget. Siri Baastad, leder av yrkesopplæringsnemnda overrakte statuett, blomster og en sjekk på 25. 000 kroner til beste lærling 2016. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Susann Bråten Brun fra Nes på Romerike fikk utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget. Hun fikk tildelt statuett for beste lærling og 25. 000 kroner fra Martha og Trond Flemmings legat - til fordel for ungdom som utdanner seg i et håndverksfag.
  Susann Bråten Brun fra Nes på Romerike fikk utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget. Hun fikk tildelt statuett for beste lærling og 25. 000 kroner fra Martha og Trond Flemmings legat - til fordel for ungdom som utdanner seg i et håndverksfag. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Siri Baastad, leder av yrkesopplæringsnemnda, delte ut fag- og svennebrev. - Jeg gratulerer dere alle. Dere har gjort et lurt valg, det er bruk for fagarbeidere i framtiden, sa Baastad.
  Siri Baastad, leder av yrkesopplæringsnemnda, delte ut fag- og svennebrev. - Jeg gratulerer dere alle. Dere har gjort et lurt valg, det er bruk for fagarbeidere i framtiden, sa Baastad. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Det er nærmere 120 lærefag som er representert i Akershus.
  Det er nærmere 120 lærefag som er representert i Akershus. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Om lag 1000 mennesker var til stede under fag- og svennebrevutdelingen i Oslo Kongressenter.
  Om lag 1000 mennesker var til stede under fag- og svennebrevutdelingen i Oslo Kongressenter. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune
 • Musikkelever fra Ski videregående skole spilte på arrangementet.
  Musikkelever fra Ski videregående skole spilte på arrangementet. Foto: Jan Ivar Bøe, Akershus fylkeskommune

I Akershus er det ca. 2500 lærlinger under opplæring i bedrift, og til sammen er det nærmere 120 lærefag som er representert i Akershus.

-Akershus fylkeskommune har høye ambisjoner for sine elever og lærlinger i videregående opplæring. Elevenes læring og trivsel har førsteprioritet. Det er viktig for oss å gi best mulig vilkår for best mulig læring til alle elever og lærlinger. Vi er stolte over at rekordhøye 1833 lærlinger og  praksiskandidater besto fag- eller svenneprøven i 2016, sa fylkesvaraordfører Lars Salvesen i sin velkomsttale.

- Vi trenger fagarbeidere

For å få til en god fag- og yrkesopplæring kreves det et godt samarbeid mellom partene i arbeidslivet, opp­læringskontorene og yrkesopplæringsnemnda. Akers­hus trenger mange dyktige fagarbeidere, og i et mo­derne arbeidsliv er vi avhengige av hverandre. Vi lever i et samfunn med betydelige teknologiske endringer. Samfunnet har stor bruk for den kompetansen dere har tilegnet dere, sa Salvesen.

Av avlagte fag- og svenneprøver i Akershus besto om lag 95 prosent av kandidatene. -Dette er resultater som vi er fornøyde med. Stadig flere gjør også som mange av dere her i kveld, og tar fag- eller svenneprøven som praksis­kandidat - og derfor har vi i år hele 884 praksis­kandidater i tillegg til våre 949 lærlinger, sa Lars Salvesen.

Susann Bråten Brun kåret til årets beste lærling

Blant de 375 oppmøtte ble særlig én fagarbeider hedret under utdeling. Susann Bråten Brun fra Nes på Romerike fikk utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget.

- Det var én kandidat utmerket seg spesielt med meget god faglig innsikt, utførelse og problemløsning, innledet leder av yrkesfagopplæringsnemnda, Siri Baastad, før hun overrakte statuett og en premie på 25.000 kroner til Susann Bråten Brun.

Susann Bråten Brun (25) fullførte sin fagprøve hos lærebedriften Nes rørservice AS. Susann har installert et varme og sanitæranlegg, bestående av vann og avløps installasjoner, montering av sanitærutstyr i et baderom, og vannbårent oppvarmingssystem.

Susann har avlagt sin svenneprøve i rørleggerfaget på prøvestasjonen til  ROR-Rørentreprenørenes Opplæringskontor Romerike med karakteren Meget godt bestått. Prøvenemnda har bestått av Kjell Skutle og Thor Arne Kristoffersen.

Kvinne i et mannsdominert yrke

 - Du har markert deg som kvinne i et mannsdominert yrke. I kveld står du her som en verdig vinner av en pris som henger svært høyt. Et klokt valg av juryen, sa Einar Mehus, daglig leder av ROR-Rørentreprenørenes Opplæringskontor Romerike.

- Arbeidet ble utført med høy faglig kvalitet og estetisk flott og utført på en brilliant måte. Susann var løsningsorientert og viste god forståelse og innsikt i anleggets oppbygging og virkemåte, sier prøvenemnda i sin begrunnelse.