1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter


Filtrering av artikellisten

Siste status fra fylkesrådmannens virksomhetsledersamling

Torsdag 14. juni var rundt 60 av Akershus virksomhetsledere samlet i fylkestingsalen for å få en oppdatering på de viktigste prosessene i fylket akkurat nå.

Knut Sletta blir ny fylkesrådmann

Knut Sletta er tilsatt som fylkesrådmann i Akershus fylkeskommune. Sletta tiltrer 1. august, og vil være fylkesrådmann for Akershus fylkeskommune fram til etableringen av Viken fylkeskommune 1. januar 2020.

Møte i fellesnemnda 15. juni

Ansettelsesutvalg for nye direktører, prosess for planstrategi og høringssvar om overføring av fylkesveiadministrasjon var noen av sakene som ble vedtatt i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

39 elbusser på Nedre Romerike fra sommeren 2019

Fra 1. juli 2019 vil 39 elektriske busser settes inn i trafikk på Nedre Romerike, som de første i Akershus.

Modernisering av Oslo Bussterminal

Prosjektet for moderniseringen av Oslo Bussterminal har kommet til neste fase: AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

Oslo og Akershus var blant vinnerne i idékonkurransen Smartere transport i Norge. Onsdag 13. juni delte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund ut 100 millioner kroner til seks fylkeskommuner i konkurransen.

Møte i fellesnemnda for Viken fylkeskommune 15. juni

Fredag 15. juni 2018 møtes fellesnemnda for Viken fylkeskommune på Sundvolden hotell. Fellesnemnda er det øverste politiske organet for arbeidet med å etablere Viken fylkeskommune 1.1.2020.

- Kunsten bringer regionene nærmere hverandre

Østlandsutstillingen viser samtidskunst av kunstnere med tilknytning til østlandsområdet. 9. juni åpnet fylkesordføreren utstillingen i Trafo Kunsthall i Asker. Utstillingen blir stående til 1. juli.

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

Fossilt brensel er snart utfaset i Akershus, og det har vært noe nedgang i klimagassutslippet i fylket. Kollektivandelen øker, men biltrafikken inn mot Oslo er stabil. Dette er blant tallene som kommer frem i et nytt statistikkhefte om miljø og samferdsel i Akershus.

Akershus har flest elever som fullfører videregående skole i Norge

Med over 80 prosent fullført og bestått opplæring i den videregående skolen, har Akershus-elevene den høyeste andelen i landet. Aldri før har det vært målt et høyere antall enn dette.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet