1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Rekordmange velger kollektivt til ferien

Sommer er ferietid, men når pendlertrafikken avtar, øker turismen desto mer. Akershus KollektivTerminaler FKF kan glede seg over travle dager ved landets største bussterminal, Oslo Bussterminal.

39 elbusser på Nedre Romerike fra sommeren 2019

Fra 1. juli 2019 vil 39 elektriske busser settes inn i trafikk på Nedre Romerike, som de første i Akershus.

Modernisering av Oslo Bussterminal

Prosjektet for moderniseringen av Oslo Bussterminal har kommet til neste fase: AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

Oslo og Akershus var blant vinnerne i idékonkurransen Smartere transport i Norge. Onsdag 13. juni delte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund ut 100 millioner kroner til seks fylkeskommuner i konkurransen.

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

Fossilt brensel er snart utfaset i Akershus, og det har vært noe nedgang i klimagassutslippet i fylket. Kollektivandelen øker, men biltrafikken inn mot Oslo er stabil. Dette er blant tallene som kommer frem i et nytt statistikkhefte om miljø og samferdsel i Akershus.

Til topps i fylkeskonkurranse

Klasse 5B på Løkeberg skole i Bærum har gått og syklet seg til topps i fylkeskonkurransen Aktive barn - Tryggere skolevei» 2017-18. Mandag 28. mai overrasket Solveig Schytz, leder av hovedutvalget for samferdsel, vinnerne med billetter til Tusenfryd.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Byggestart for gang- og sykkelvei i Asker

Byggingen av ny gang- og sykkelveg langs fylkesveg 167 Røykenveien er begynt. Fylkesordfører Anette Solli og Asker-ordfører Lene Conradi var med og markerte oppstarten 25. april.

Transport- og kommunikasjonskomiteen på Akershus-besøk

Torsdag 19. og fredag 20. april var Stortingets transport og kommunikasjonskomité på fylkesreise til Akershus og Oslo.

212 kilometer ny asfalt i Akershus

Statens vegvesen skal asfaltere riks- og fylkesveier i Akershus for 211 millioner kroner i år. 212 kilometer vei får dermed nytt og tryggere dekke.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet