1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om planlegging


Filtrering av artikellisten

Felles fylkestingsmøte for Østfold, Buskerud og Akershus fylkeskommuner

Fredag 20. oktober holdes et felles fylkestingsmøte for Østfold, Buskerud og Akershus fylkeskommuner. Bakgrunnen er Stortingets vedtak 8. juni 2017 om sammenslåing av de tre fylkeskommunene.

Urbanisering og støy

Gjennom fortetting og økende urbanisering møter vi fort på utfordringer knyttet til støy.

Sikrer samordnet utbygging av boliger og kollektivtrafikk i Oslo og Akershus

Fredag 29. september signerte statsråd Jan Tore Sanner, byrådsleder Raymond Johansen og fylkesordfører Anette Solli den første byutviklingsavtalen mellom staten, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Seminar 27. september: Urbanisering og støy

Gjennom fortetting og urbanisering møter vi fort på utfordringer knyttet til støy- enten det er reel eller opplevd støy. Hva er akseptert støy? Bli med på dagsseminar på Thon hotel Opera 27. september.

Lyser ut midler til klimatiltak i Akershus

Gjennom Miljøfond Akershus lyses det nå ut midler til tiltak som bidrar til å redusere klimagassutslipp i Akershus. Søknadsfristen er 1. oktober 2017.

Høring av konseptvalgutredning (KVU) for kollektivtransport på Nedre Romerike

Akershus fylkeskommune ber om uttalelser til konseptvalgutredningen om kollektivtransport på Nedre Romerike. Frist for høringssvar er 21. desember 2017.

Historisk vedtak for Akershus fylke

Akershus fylke blir slått sammen med Buskerud og Østfold til region Viken. Dette ble vedtatt på Stortinget torsdag, 8. juni.

Akershus med gode resultater i 2016

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2016.

Hvordan sikrer vi stedskvalitet i sentrumsutviklingen?

Byer og tettsteder i Akershus er i rask endring. Hvordan få til godt samarbeid mellom kommuner og private aktører som sammen skaper gode stedskvaliteter? Hvordan vitalisere de kulturminnene og stedskvalitetene som finnes i sentrum?

Etterlengtet fokus på transformasjon i byer

At en fylkeskommune ville ta initiativet til et seminar om områdeutvikling og bytransformasjon imponerte ordstyrer for dagen og tidligere professoren ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, August E. Røsnes.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet