1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til sekundærmeny
 4. Hopp til hurtigsøk
 • Kan jeg bestille?

  Jeg går i Vg2, men bestilte ikke datamaskin gjennom fylkeskommunen da jeg gikk på Vg1. Kan jeg bestille Mac nå?

  Nei, ordningen gjelder bare mens du går på Vg1. Det gjøres bare unntak for elever som ikke har gått Vg1 på en offentlig videregående skole i Akershus. Dersom dette gjelder deg, kan du ta kontakt med Akershus fylkeskommune på elevpc@afk.no.

  Jeg skal begynne på privatskole. Kan jeg bestille datamaskin gjennom Akershus fylkeskommune?

  Akershus fylkeskommunes PC-ordning gjelder kun for elever ved de offentlige videregående skolene i Akershus. Privatskoler ha andre måter å organisere elev-PC-ordningen på. Du kan kontakte skolen du skal begynne på for informasjon om deres PC-ordning.

  Jeg bor i Akershus, men skal gå på videregående skole i et annet fylke. Kan jeg bestille datamaskin gjennom Akershus fylkeskommune?

  Akershus fylkeskommunes PC-ordning gjelder kun for elever som går på offentlig videregående skole i Akershus. Andre fylkeskommuner kan ha andre måter å organisere elev-PC-ordningen på, og du vil være omfattet av PC-ordningen i den fylkeskommunen der du er elev.

  [-]

 • Priser

  Hva må jeg betale ved bestilling av en av de to MAC-modellene?

  Fylkeskommunen subsidierer alle modellene med det samme beløpet (kr 2567,-). Beløpet er allerede trukket fra prisene som er oppgitt på www.akershus.no/elevpc og i bestillingsportalene. Prisene som står oppgitt er det eleven må betale. Ved bestilling av kraftig PC, hybrid-PC eller Mac må hele beløpet betales ved bestilling.

  Kan jeg velge nedbetaling over tre år ved bestilling av MAC?

  Nei, ved bestilling av MAC må man betale hele beløpet ved bestilling. Det er bare den rimeligste PC-en (standard-PC-en) i fylkeskommunens PC-ordning som kan betales over tre år. Standard-PC-en tilfredsstiller på den måten gratisprinsippet i videregående opplæring, jf. § 19-6 i forskrift til opplæringsloven.

  Jeg har sammenlignet prisene hos fylkeskommunen med prisene i vanlige butikker, og forskjellen er mindre enn kr 2567,-. Hva er grunnen til det?

  Vi kan ikke utelukke at du kan finne tilsvarende modeller rimeligere på f.eks. kampanjetilbud. Det kan imidlertid være vanskelig å sammenligne prisene. Modellene vi tilbyr er laget av solide materialer slik at de tåler daglig transport til og fra skolen. Prisen på standard-PC-en inkluderer også forsikring. Alle datamaskinene er dessuten dekket av serviceavtaler som gjør det enkelt å få reparert datamaskinen dersom det oppstår feil eller skade.

  [-]

 • Levering

  Hvor mye koster det å få maskinen sendt med Posten?

  Fraktprisen er kr 49,- ved bestilling av PC (Elkjøp), og kr 140,- ved bestilling av Mac (Eplehuset).

  Kan jeg hente PC-en i en annen Elkjøp-butikk enn de som står oppgitt?

  Nei, det er kun mulig å velge utlevering i en av de fire butikkene.

   

  [-]

 • Programvare

  Er Office-pakken inkludert i prisen, eller må jeg kjøpe det ved siden av?

  Du får tilbud om gratis installasjon av kontorstøtteverktøyet MS Office når du begynner på skolen. Du kan installere Office-pakken på inntil fem enheter, og lisensen er gyldig så lenge du er elev ved en av fylkeskommunens videregående skoler.

  [-]

 • Service og forsikring

  Jeg har en datamaskin fra før. Kan jeg kjøpe forsikring og serviceavtale til denne?

  Nei, serviceavtalene og forsikringene følger datamaskinene og kan ikke kjøpes separat.

  Får jeg fremdeles stipend om jeg benytter meg av ordningen?

  Ja, som elev i videregående skole får du utstyrsstipend fra Statens Lånekasse på minimum kr 991,- per år i opptil 3 år, uavhengig av om du benytter deg av tilbudet om subsidiert datamaskin. Du kan søke om stipendet etter at du har takket ja til skoleplass. Se www.vigo.no eller www.lanekassen.no for mer informasjon.

  Det har oppstått en feil eller skade på datamaskinen jeg kjøpte gjennom fylkeskommunes PC-ordning. Hvordan går jeg fram for å få feilen/skaden reparert?

  Ved behov for feilretting eller reparasjon, må du selv ta kontakt med leverandøren. Les mer om hvordan du går fram for å melde feil og skader.

  [-]