1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk

Opplæring  

Nyheter

Det skal satses på å øke rekrutteringen til yrkesfaglig opplæring og øke andelen yrkesfaglige elever som fullfører og består sitt opplæringsløp.

Akershus fylkeskommune ønsker å gi …

Kalender

02
februar

Fylkesutvalget har som …

Prosjekter

Den gode Akershusskolen har som hovedmål …

Det skal satses på å øke rekrutteringen til yrkesfaglig opplæring og øke andelen yrkesfaglige elever som fullfører og består sitt opplæringsløp.

Ambisiøse mål for elever og lærlinger

29.01.2015

Akershus fylkeskommune ønsker å gi alle elever og lærlinger et løft og et løfte. Den nye planen for videregående opplæring i Akershus tar for seg utfordringer, forbedringspunkter og strategiske mål og satsinger i Akershusskolen.

Les hele artikkelen
Konstituert fylkesdirektør for videregående opplæring mener skolekonkurranser vil være en nyttig del av yrkesopplæringen. Her er han sammen med Elisabeth Lange fra WorldSkills Norway.

Skolekonkurranser skal heve yrkesfag

19.01.2015

Akershus fylkeskommune deltar i et prosjekt for skolekonkurranser i regi av WorldSkills Norway. - Gjennom konkurransene ønsker vi å skape oppmerksomhet, interesse og engasjement rundt yrkesfagene, forteller konstituert direktør for videregående opplæring i Akershus John Arve Eide.

Les hele artikkelen
Illustrasjon

Søknad til videregående opplæring skoleåret 2015/2016

15.01.2015

Skal du begynne på videregående skole til høsten, eller kanskje søke læreplass? Nå er det tid for å søke! Her finner du oversikt over ulike frister for søknader våren 2015.

Les hele artikkelen
 1. 02 februar

  Møte i fylkesutvalget

  Fylkesutvalget har som hovedoppgave å behandle økonomi- og plansaker. I tillegg forbereder fylkesutvalget saker for behandling i …

 2. 09 februar

  Møte i fylkestinget

  Fylkestinget er fylkeskommunens øverste politiske organ, som  treffer avgjørelser i alle viktige og prinsipielle saker som …

 3. 17 februar

  Regionalt planforum

  Regionalt planforum er en arena for dialog mellom kommuner og regionale myndigheter om arealplanlegging.

Den gode Akershusskolen

14.08.2014

Den gode Akershusskolen har som hovedmål å forbedre elevenes kompetanse gjennom en profesjonalisering av alle ledd i Akershusskolen.

Les hele artikkelen
16-åringene (f.v.) Marius Moen, Ann Helen Sandbakken, Carina Ottesen og Fredrik Hultman Andresen er godt fornøyde med vekslingsmodellen så langt.

Mer yrkeskompetanse med vekslingsmodellen

16.01.2014

Som eneste skole i Akershus er Bjørkelangen videregående skole utvalgt til et prøveprosjekt med vekslingsmodell innen helse- og oppvekstfag, som sikrer mer yrkesfaglig praksis gjennom hele skoleløpet. Nå er antall søkere til læreplass innen faget tredoblet.

Les hele artikkelen

Hospiteringsprosjektet

18.06.2013

Hospiteringsprosjektet er et tilbud til instruktører, faglige ledere og yrkesfaglærere for å kunne hospitere i en bedrift eller i skole. Dette er et ledd i satsningen på å gjøre yrkesopplæringen enda bedre.

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør

John Arve Eide

Konstituert fylkesdirektør for videregående opplæring