1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk

Opplæring  

Nyheter

Akershus fylkeskommune tilbyr denne …

Kalender

23
september

Fylkeselevrådet er et rådgivende …

Prosjekter

18. august starter over 20 000 elever i …

Etterutdanning for lærere innen voksenopplæring

18.09.2014

Akershus fylkeskommune tilbyr denne høsten etterutdanningskurs for lærere i grunnleggende lese- og skriveferdigheter og grunnleggende regneferdigheter.

Les hele artikkelen
Elever fra Valler videregående skole med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Inspirert til forskning

10.09.2014

-Det var spennende å høre Chris Lintott og ikke bare se han på tv! sa elevene fra Sørumsand videregående da de var invitert på skolearrangementet før Kavliprisutdelingen i Oslo konserthus 9. september. Astrofysikeren med eget program på BBC inspirerte elevene fra akershusskolene Sørumsand, Mailand og Valler videregående skoler til å satse på realfag.

Les hele artikkelen
Karoline Mortensen Tingvoll (t.v.) og Therese Eggum reiser snart avgårde til Hellas for å jobbe på sykehjem. - Vi gleder oss veldig, forteller jentene.

Læretid i Europa

27.08.2014

Neste uke reiser 35 spente lærlinger til Europa for å få 3 måneder med yrkespraksis i et annet land. Therese og Karoline fra Akershus er spente på hvordan arbeidshverdagen på sykehjemmet i Hellas vil bli.

Les hele artikkelen
 1. 23 september

  Oppstartsseminar for fylkeselevrådet

  Fylkeselevrådet er et rådgivende organ for fylkeskommunen som består av representanter fra alle de videregående skolene i Akershus og …

 2. 23 september

  Ungforsk 2014

  Under Ungforsk møter ungdom fra Oslo og Akershus forsknings- og utdanningsmiljøer i regionen. De er opptatt av å vise fram framtidsrettet …

 3. 24 september

  Etterutdanning for lærere i voksenopplæring kurs 1 del 1

  Dette er den første av to kursdager (24. og 26. september) med tema "Regning som grunnleggende ferdighet" for realfagslærere, øvrige …

Den gode Akershusskolen

14.08.2014

18. august starter over 20 000 elever i videregående opplæring. I Akershusskolen skal elevene ha best mulig kompetanse etter endt skolegang.

Les hele artikkelen
16-åringene (f.v.) Marius Moen, Ann Helen Sandbakken, Carina Ottesen og Fredrik Hultman Andresen er godt fornøyde med vekslingsmodellen så langt.

Mer yrkeskompetanse med vekslingsmodellen

16.01.2014

Som eneste skole i Akershus er Bjørkelangen videregående skole utvalgt til et prøveprosjekt med vekslingsmodell innen helse- og oppvekstfag, som sikrer mer yrkesfaglig praksis gjennom hele skoleløpet. Nå er antall søkere til læreplass innen faget tredoblet.

Les hele artikkelen

Hospiteringsprosjektet

18.06.2013

Hospiteringsprosjektet er et tilbud til instruktører, faglige ledere og yrkesfaglærere for å kunne hospitere i en bedrift eller i skole. Dette er et ledd i satsningen på å gjøre yrkesopplæringen enda bedre.

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør

Pål Riis

Fylkesdirektør videregående opplæring