1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk

Opplæring  

Nyheter

Hans Ole Steinseth konkurrerte i maskinering: - Jeg føler jeg har god kontroll. Jeg har lyst til å vinne, men vet at det er gode konkurrenter, sa Steinseth, som endte som nummer tre.

15. april gikk fylkesmesterskapet i mekaniske …

Kalender

23
april

Næringskonferansen i Follo 2015 …

Prosjekter

Den gode Akershusskolen har som hovedmål …

Hans Ole Steinseth konkurrerte i maskinering: - Jeg føler jeg har god kontroll. Jeg har lyst til å vinne, men vet at det er gode konkurrenter, sa Steinseth, som endte som nummer tre.

Holdt fylkesmesterskap i mekaniske fag

16.04.2015

15. april gikk fylkesmesterskapet i mekaniske fag av stabelen på Strømmen videregående skole. Konkurransen ble gjennomført i regi av Akershus fylkeskommune, Norsk Industri, WorldSkills Norway og Strømmen videregående skole.

Les hele artikkelen
De tre beste gruppene fikk en pengepremie til sine skoler. Hundsund ungdomsskole gikk til topps i finalen. Hauggjordet ungdomsskole sikret andreplassen og Drøbak Montessori ungdomsskole tok tredjeplassen i akershusfinalen.

Hundsund til topps i akershusfinale

31.03.2015

To elever fra Hundsund ungdomsskole i Bærum kommune vant akershusfinalen for ungdomsskoleelever. Finalen i Miljøuka2015 gikk av stabelen hos Akershus fylkeskommune fredag 27. mars.

Les hele artikkelen
Simen Moe ble kåret til årets lærling. - Dette var overraskende og veldig moro, sa Simen etter tildelingen.

Høytidelig utdeling av fag- og svennebrev

24.03.2015

- 95 prosent av årets kandidater besto prøven - det er svært gode resultater, mener fylkesvaraordfører Lars Salvesen. Han gratulerte 1581 lærlinger i Akershus da de mottok sine fag- og svennebrev. Simen Moe fra Follo ble kåret til årets lærling.

Les hele artikkelen
 1. 23 april

  Næringskonferanse Follo

  Næringskonferansen i Follo 2015 arrangeres i regi av Follorådet og finner sted torsdag 23. april på Vitenparken i Ås.

 2. 24 april

  Innspillsmøte: Regional plan for innovasjon og nyskaping

  I forbindelse med høring av forslag til regional plan for innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus fram mot 2025, arrangerer Akershus fylkeskommune og …

 3. 28 april

  Møte i klagenemnda

  Klagenemnda behandler alle klager på enkeltvedtak truffet i fylkeskommunen. Typiske saker er f.eks. inntak til videregående skole, …

Den gode Akershusskolen

14.08.2014

Den gode Akershusskolen har som hovedmål å forbedre elevenes kompetanse gjennom en profesjonalisering av alle ledd i Akershusskolen.

Les hele artikkelen
16-åringene (f.v.) Marius Moen, Ann Helen Sandbakken, Carina Ottesen og Fredrik Hultman Andresen er godt fornøyde med vekslingsmodellen så langt.

Mer yrkeskompetanse med vekslingsmodellen

16.01.2014

Som eneste skole i Akershus er Bjørkelangen videregående skole utvalgt til et prøveprosjekt med vekslingsmodell innen helse- og oppvekstfag, som sikrer mer yrkesfaglig praksis gjennom hele skoleløpet. Nå er antall søkere til læreplass innen faget tredoblet.

Les hele artikkelen

Hospiteringsprosjektet

18.06.2013

Hospiteringsprosjektet er et tilbud til instruktører, faglige ledere og yrkesfaglærere for å kunne hospitere i en bedrift eller i skole. Dette er et ledd i satsningen på å gjøre yrkesopplæringen enda bedre.

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør

John Arve Eide

Konstituert fylkesdirektør for videregående opplæring