1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk

Opplæring  

Nyheter

Karoline Mortensen Tingvoll (t.v.) og Therese Eggum reiser snart avgårde til Hellas for å jobbe på sykehjem. - Vi gleder oss veldig, forteller jentene.

Neste uke reiser 35 spente lærlinger til …

Kalender

07
september

Vær med på grunnlovsmarkeringen …

Prosjekter

18. august starter over 20 000 elever i …

Karoline Mortensen Tingvoll (t.v.) og Therese Eggum reiser snart avgårde til Hellas for å jobbe på sykehjem. - Vi gleder oss veldig, forteller jentene.

Læretid i Europa

27.08.2014

Neste uke reiser 35 spente lærlinger til Europa for å få 3 måneder med yrkespraksis i et annet land. Therese og Karoline fra Akershus er spente på hvordan arbeidshverdagen på sykehjemmet i Hellas vil bli.

Les hele artikkelen
young female university student against blackboard

Studerer matematikk på universitetsnivå

25.08.2014

12 elever fra Akershusskolen er i gang med undervisningen i matematikk på Universitetet i Oslo, MAT 1100U. Tidligere resultater viser at elevene fra videregående skole får bedre resultater på universitetseksamen enn universitetsstudentene selv.

Les hele artikkelen
- Vi skal ta dine forventninger og drømmer på alvor og det er viktig at hver enkelt elev føler seg sett. Skolen skal inspirere og motivere fra første dag og vi skal hjelpe hver og en til å strekke seg litt lenger, sa fylkesordfører Anette Solli på Rosenvilde videregående skole.

Velkommen til nytt skoleår!

19.08.2014

I år valgte Akershus fylkeskommune å markere skolestart på de tre videregående skolene Rosenvilde, Nesodden og Jessheim. Fylkesordfører Anette Solli møtte elever på Rosenvilde i Bærum.

Les hele artikkelen
 1. 07 september

  Grunnlovsmarkering i Hurdal

  Vær med på grunnlovsmarkeringen på Garsjøen skysstasjon i Hurdal 7. september, og gå i prins Christian Frederiks fotspor.

 2. 08 september

  Møte i eldrerådet

  Eldrerådet er et rådgivende organ for fylkeskommunen. Eldrerådet skal ha alle saker fra fylkesrådmannen som …

 3. 08 september

Den gode Akershusskolen

14.08.2014

18. august starter over 20 000 elever i videregående opplæring. I Akershusskolen skal elevene ha best mulig kompetanse etter endt skolegang.

Les hele artikkelen
16-åringene (f.v.) Marius Moen, Ann Helen Sandbakken, Carina Ottesen og Fredrik Hultman Andresen er godt fornøyde med vekslingsmodellen så langt.

Mer yrkeskompetanse med vekslingsmodellen

16.01.2014

Som eneste skole i Akershus er Bjørkelangen videregående skole utvalgt til et prøveprosjekt med vekslingsmodell innen helse- og oppvekstfag, som sikrer mer yrkesfaglig praksis gjennom hele skoleløpet. Nå er antall søkere til læreplass innen faget tredoblet.

Les hele artikkelen

Hospiteringsprosjektet

18.06.2013

Hospiteringsprosjektet er et tilbud til instruktører, faglige ledere og yrkesfaglærere for å kunne hospitere i en bedrift eller i skole. Dette er et ledd i satsningen på å gjøre yrkesopplæringen enda bedre.

Les hele artikkelen

Fylkesdirektør

Pål Riis

Fylkesdirektør videregående opplæring