1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til sekundærmeny
  4. Hopp til hurtigsøk

Inkubatorsatsing i Akershus

Inkubatorene i Akershus skal utvikle nye kunnskapsbedrifter og skape vekst i eksisterende industri og forskningsmiljøer i fylket

Akershus fylkeskommune støtter arbeidet med innovasjon, omstilling og etableringer i regionen. I Akershus har vi to inkubatorer, Kjeller inkubator og Inkubator Ås, som er sentrale i utviklingen av FoU-baserte bedrifter i Akershus med utspring fra industri og kunnskapsmiljøer i fylket.

Hva gjør inkubatorene?

I en inkubator får gründere bistand og tilgang på profesjonelle forretningsutviklere, nettverk, rådgivere og investorer. Inkubatoren er også et faglig og sosialt fellesskap som gir ideer rom til å vokse. Inkubatorene i Akershus spesialiserer seg særlig på FoU-baserte oppstartselskaper, men også på etableringer fra eksisterende industri. De skal tilby kompetent hjelp til kommersialisering av FoU-resultater og sikre at virksomhetene har fokus på vekst, salg og markedsutvikling.

Det nasjonale inkubatorprogrammet

Både Ås og Kjeller inkubatorene er med i Sivas nasjonale inkubatorprogram, og er medfinansiert av Akershus fylkeskommune. Fylkeskommunen er også medeier i innovasjonsselskapet Kjeller Innovasjon som er moderselskapet til Inkubator Kjeller. Du kan lese mer om det nasjonale programmet på Siva sine nettsider.

Inkubator Ås

Monika Svanberg

Inkubator Kjeller

Ingrid Lundvall