1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Retningslinjer for bruk av metalldetektor

Akershus fylkeskommune har utarbeidet retningslinjer som skal gjøre det lettere for deg som metallsøker å vite hvordan du skal forholde deg til kulturminner og funn.

Hva forteller retningslinjene?

Retningslinjene orienterer om hvilke forhåndsregler man bør ta ved bruk av metalldetektor og hva man skal gjøre hvis man gjør et arkeologisk funn. Retningslinjene er basert på kulturminneloven og gjeldende praksis i flere fylkeskommuner.

Akershus fylkeskommune ønsker dialog med deg som bruker av metalldetektor, og bistår gjerne for å forhindre at du uforvarende kommer til å bryte kulturminneloven. Du er derfor velkommen til å ta kontakt med arkeologene i fylkeskommunen før du går ut i et område. Vi kan gi anbefalinger og råd om hvordan du skal gå frem.

Alle gjenstander som er eldre enn 1537, og mynter eldre enn 1650, er innleveringspliktige. Disse skal leveres inn gjennom Akershus fylkeskommune. Konstateres det brudd på kulturminneloven i forbindelse med metallsøking, vil disse bli anmeldt til Politiet. Det er derfor viktig at du setter deg inn i gjeldende lover og regler før du begynner med metallsøking.

Du finner retningslinjene her

Ta kontakt med oss

Sitter du med spørsmål eller har funnet noe interessant, er det bare å kontakte Akershus fylkeskommune. Henvendelser kan rettes til: reidun.aasheim@afk.no

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet