1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

"Garderhesten"

I oktober 2017 dukket det opp nok en liten messinghest i åkeren på en gård i Vestby. Denne gangen på gården Garder søndre. Hesten har nå fått navnet «Garderhesten» og er ganske lik sin mer kjente makker «Labohesten».

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2018-2021

Fylkesrådmannen la 25. oktober frem forslag til årsbudsjett 2018 og økonomiplan 2018-2021. Samtidig ble det også lagt fram forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Kurs ved Akershus bygningsvernsenter høsten 2017

Denne uken starter høstens kurs for huseiere i regi av Akershus bygningsvernsenter. De første kursene handler om ulike støtteordninger og hvordan søke på midler til verneverdige bygninger.

Skrivergarden Hovin åpnet festsalen

Restaureringsarbeidet i salen på Skrivergarden Hovin er ferdig, og den ble gjenåpnet for blant annet fylkesordfører i Akershus, Anette Solli, og ordfører i Ullensaker kommune Tom Staahle den 10. august.

Bli med på pilegrimsdag i Oslo & Akershus

Nå er pilegrimssesongen i gang, og søndag 18. juni kan du å være med på første dag av langvandringen Oslo-Trondheim, samt åpning av Aaraas pilegrimsherberge i Nittedal.

En hundremeterskog full av kulturminner

I et skogholt i Eidsvoll ble det i desember 2016 påvist det største gravfeltet som er funnet på 20 år i Akershus med hele 19 gravhauger. Til tross for at kulturminnene ligger tett på boligbebyggelse var alt dette ukjent for arkeologene.

Akershus med gode resultater i 2016

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2016.

Utstilling om Hollendertiden i Son

Velkommen til utstillingen "Hulter til bulter" i Spinnerigården ved Son torg. Utstillingen viser funn fra de arkeologiske utgravningene fra Son torg og Labo og forteller historien om da verden kom sjøveien til Follo.

Fukt i bygninger og etterisolering

Velkommen til temadager på Gamle Hvam museum 30. og 31. mars 2017 fra kl. 8.00 til 16.00.

Bygningsvernkurs: Rapping med leire

I april 2017 gjennomføres et kurs i rapping med leire på Aurskog-Høland bygdetun.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet