1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om kultur


Filtrering av artikellisten

Tips til sankthansfeiring i Akershus

Det finnes mange fine strender og områder ved vannet hvor man kan feire sankthans i Akershus fylke. Vi viser noen eksempler på hvor du kan feire, og kose deg i sommervarmen.

Fordeling av tilskudd til festivaler

Åtte festivaler har fått tilskudd gjennom Akershus fylkeskommunes tilskuddsordning for festivaler og festivaltiltak.

Oppstart for Sommerles – en lesekampanje for barn

Skedsmo bibliotek markerte 1. juni starten på årets Sommerles-kampanje med forfatterbesøk av Marius Molaug og over 300 skoleelever på plass på Samfunnshuset på Skedsmokorset.

Regiprogram for jenter

Mediefabrikken på Jar arrangerer i samarbeid med Viken filmsenter et rekrutteringsprosjekt for jenter mellom 20 og 26 år. Målet er å utvikle talenter og styrke kvinneandelen i filmbransjen.

Folkebibliotekene: 2,4 millioner besøkende i 2016

Det er tid for statistikk i bibliotek-Norge, og tallenes tale er klar: Folkebibliotekene i Akershus er populære.

500.000 til Mediefabrikken

Sparebankstiftelsen har gitt en gave på 500.000 kroner til Mediefabrikken. Disse midlene skal brukes til innkjøp av produksjonsutstyr, slik at flere lokale filmskapere kan låne utstyr og utvikle sine talenter.

Situasjonsrapport fra folkebibliotekene

Godt samarbeid mellom kommunene, interesse rundt Litteraturfestivalen, mye formidling til barn og unge, men utfordringer på musikkfeltet og forbedringspotensial når det gjelder digital formidling. Dette er konklusjonen etter at fylkesbiblioteket har besøkt folkebibliotekene i Akershus.

Akershus med gode resultater i 2016

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2016.

Lesersørvis – i leserens tjeneste

Biblioteklånere ved videregående skoler og folkebibliotek i Akershus skal nå kunne bli veiledet på nye måter til å finne rett bok til rett tid.

Hele bygda dansar – også i Akershus

Akershus er kanskje ikke det fylket man oftest forbinder med halling og springdans, men disse er bare noen av tradisjonsdansene som faktisk har lange røtter her. I mai avsluttes det treårige prosjektet Bygda Dansar Akershus.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet