1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

Skrivergarden Hovin åpnet festsalen

Restaureringsarbeidet i salen på Skrivergarden Hovin er ferdig, og den ble gjenåpnet for blant annet fylkesordfører i Akershus, Anette Solli, og ordfører i Ullensaker kommune Tom Staahle den 10. august.

Perle under restaurering - Granalleen 42

Søndag 18. juni ønsker Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, velkommen til presteboligen på Høvik.

Bli med på pilegrimsdag i Oslo & Akershus

Nå er pilegrimssesongen i gang, og søndag 18. juni kan du å være med på første dag av langvandringen Oslo-Trondheim, samt åpning av Aaraas pilegrimsherberge i Nittedal.

En hundremeterskog full av kulturminner

I et skogholt i Eidsvoll ble det i desember 2016 påvist det største gravfeltet som er funnet på 20 år i Akershus med hele 19 gravhauger. Til tross for at kulturminnene ligger tett på boligbebyggelse var alt dette ukjent for arkeologene.

Akershus med gode resultater i 2016

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2016.

Utstilling om Hollendertiden i Son

Velkommen til utstillingen "Hulter til bulter" i Spinnerigården ved Son torg. Utstillingen viser funn fra de arkeologiske utgravningene fra Son torg og Labo og forteller historien om da verden kom sjøveien til Follo.

Fukt i bygninger og etterisolering

Velkommen til temadager på Gamle Hvam museum 30. og 31. mars 2017 fra kl. 8.00 til 16.00.

Bygningsvernkurs: Rapping med leire

I april 2017 gjennomføres et kurs i rapping med leire på Aurskog-Høland bygdetun.

Hvem bør få Akershusprisen 2017?

Akershus fylkeskommune har etablert Akershusprisen for å anerkjenne fremragende arbeid på ulike områder i vårt fylke. Nå ber vi om kandidater til prisen innen 10. mars.

Støtte til kulturminnetiltak

Det finnes en rekke tilskuddsordninger der du kan søke støtte for kulturminnetiltak. Her kan du lese mer om de ulike støtteordningene.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet