1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Gå tur langs Pilegrimsleden

Pilegrimsvandring i Norge og Europa går tilbake til middelalderen. Følg leden i Akershus og opplev flotte kulturlandskap og kulturminner langs veien.

For Pilegrimene i historisk tid var de store mål var Nidaros, Santiago de Compostella og Roma. Vandring er en universell idé i alle kulturer og kan være en døråpner og arena for integrering og kulturutveksling. 

Hvor går leden i Akershus?

Det er flere leder som går gjennom Akershus. De kan du se på kart her:

Du kan også se en egen nettapplikasjon for Pilegrimsleden i Akershus med informasjon om hvor leden går, herberger, kulturminner langs leden og kirker.

Opplev landskap og kulturminner

Pilegrimsleden går gjennom skog, i kulturlandskapet, mellom middelalderkirker og forbi kulturminner. Der det er mulig går den i historiske veifar, som over Farseggen i Skedsmo. Langs ledene finnes et variert tilbud av overnattingssteder, hele veien til Trondheim.

Velkommen ut på tur med den gamle pilegrimshilsenen: Pax et Bonum, Fred og alt godt!

På Pilegrimsleden.no kan du lese mer om pilegrimsleden og hvor du kan gå.

Fylkeskommunens rolle

Akershus fylkeskommune samarbeider med kommuner, frivillige og eiere om ved å legge til rette for opplevelse av kulturarven, næringsutvikling og overnattingstilbud langs leden.

Her kan du lese mer om hvordan Akershus fylkeskommune jobber med Pilegrimsleden.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet