1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hannah Wozene Kvam tilsatt i seksjon for kultur

Etter 12 år som freelancer og 3 år som kultur- og nærmiljøleder på Ammerudhjemmet er Hannah Wozene Kvam klar for et vikariat som rådgiver i kulturseksjonen i Akershus fylkeskommune.

– Denne jobben har jeg lyst på! tenkte jeg umiddelbart da jeg så stillingsannonsen. På Ammerudhjemmet var jeg tett på å utvikle kultur, men ikke tett på kulturlivet som jeg får muligheten til nå, sier Kvam.

Hannah Wozene Kvam er artist, skribent og slampoet og har erfaring fra blant annet NRK og Fredskorpset. Hun har sin utdannelse fra Nordic Black Theatre teaterskole og har senere tatt studier i konflikthåndtering, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. I tillegg har hun jobbet som regissør i P;unkt-prosjektet på Akershus Teater fra 2009 til 2012.

– Jeg tror erfaringen både som freelancer og fra Ammerudhjemmet hvor jeg har måttet jobbe mye administrativt har rustet meg godt til jobben i Akershus fylkeskommune. Men jeg blir både veldig trist, veldig glad og veldig redd når jeg tenker på at jeg forlater Ammerudhjemmet til fordel for jobb i fylkeskommunen. Jeg ser virkelig tilbake på disse tre årene som en tid hvor jeg har betydd noe og utretta noe godt for noen. 

Leder for seksjon for kultur, Tone Østerdal, er svært fornøyd med å ha Kvam i sin stab frem til 31. mai 2018.

– Jeg er veldig glad for at Hannah har takket ja til stillingen som rådgiver for kulturelt mangfold. Hannah har en bred bakgrunn fra kunst- og kulturfeltet, med verdifulle erfaringer både på, bak og foran scenen. Hun er en doer med et genuint engasjement for utviklingen i vårt felt.

Nye utfordringer

Planlegging av en kulturkonferanse og arbeid med mangfold og publikumsutvikling er noen av oppgavene Kvam skal ta fatt på.

– Dette med konferanse vet jeg litt om, både som publikum og som gjennomfører. Det er kanskje noen av disse konferansene som arrangeres litt på autopilot, og da får jeg lyst til å røre i den gryta, prøve å løsne litt på formen. Der tror jeg at jeg kan bidra med både ideer og nettverk.

I tillegg er behandling av søknader om tilskudd en av oppgavene Kvam skal ha, noe hun har stor respekt for.

– Jeg skal nå faktisk være med på å bestemme hvem som skal sette agendaen, og dette ansvaret tar jeg veldig alvorlig. Jeg vet jo akkurat hvordan det er å sitte å faktisk skrive disse søknadene. Det blir både kjempespennende og deilig å sitte på den andre siden av bordet.

Utadvendt

Kvam hadde en helt tydelig bestilling til Akershus fylkeskommune da hun takket ja til jobben: Å bare sitte på kontoret og være byråkrat var ikke aktuelt. 

– Jeg må snakke med folk, jeg må være med på ting, og det er jeg lovet: Jeg skal også ut i felten. 

Dette støttes av Tone Østerdal:

– Det at hun ikke er noen utpreget byråkrat gjør at hun sikkert kan utfordre oss og se på arbeidet vårt med nye øyne – og det er alltid positivt!  

Travel høst 

Hannah Wozene er forberedt på en hektisk høst. Vikariatet er forholdsvis kort, og det er viktig for henne å utnytte tiden så bra som mulig, samtidig som hun ønsker å få fullført det hun setter i gang. 

– Dagen jeg begynner skal jeg være med på et møte fylkestinget, jeg ler meg skvett i hjel, altså! Story of my life! Det er så morsomt. Og dagen etter at jeg begynner skal jeg til Drammen på Kaffeslabberas, en nasjonal konferanse om språkkaféer. Jeg mener – det er jo kjempekult!

 

Les flere artikler

Mari Moen Holsve har skrevet Sommerles-fortellingen for fjerde år på rad.

Årets Sommerles er i gang!

15.06.2018

Les hele artikkelen

Østlandsutstillingen 2018

- Kunsten bringer regionene nærmere hverandre

13.06.2018

Les hele artikkelen

- Jeg ble glad for tilbudet og tilliten, sier fylkesbiblioteksjef i Akershus fylkeskommune, Heidi Hovemoen (t.v) som nå blir seksjonsleder for kulturseksjonen etter Tone Østerdal (t.h).

Fylkesbiblioteksjefen blir konstituert leder for kulturseksjonen

11.06.2018

Les hele artikkelen

Minna Salami, MsAfropolitan, tok turen fra London for å åpne Mind the gap.

Det lønnsomme mangfoldet

26.05.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet