1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Flammepunkt

Vi bringer gateopprøret til Eidsvoll Verk 14. september.

Norge feirer sin Grunnlov og kamp for et samfunn grunnlagt på demokratiske prinsipper. Andre steder i verden samles millioner av mennesker seg i gatene med drømmer om medbestemmelse, beskyttelse, retten til å uttrykke seg og leve slik de selv ønsker. Flammepunkt er inspirert av gateopprøret, en aksjonsform som har vist seg å være viktig på veien mot demokrati og frihet.

Flammepunkt inviterer til refleksjon rundt fenomenet opprør og demokratikamp. Det vil bli en utendørs multimediaforestilling i skumringen i naturidyllen på Eidsvoll.

I prosjektet inngår også et undervisningsprosjekt som er rettet mot elever på 10. trinn og videregående skoler i Oslo og Akershus. Undervisningen omhandler dialog, konfliktløsning og etiske dilemmaer knyttet til opprørskamp.

Les flere artikler

Prins Christian Frederik reiste kongevegen gjennom Hurdal, over Totenåsen, mot Trondheim i januar 1814. På samme tid i 2014 ble ankomsten på Grøna skysstasjon i Østre Toten  iscenesatt.

I 1814 gikk det ikke fly til Gardermoen

05.08.2014

Les hele artikkelen

ellingsrud gaard i 1949

Markering av valgmannsmøtet på Ellingsrud gård

24.02.2014

Les hele artikkelen

Lille Storting. Liliestrøm videregåedne skole 19-21. mars

Lille Storting

24.02.2014

Les hele artikkelen

17. mai som kuturmøte. Dokumentasjonsprosjekt om 17. mai

17. mai som kulturmøte

24.02.2014

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet